1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusret Cephesi Aktivelerinin Videosunu Yayınladı
Nusret Cephesi Aktivelerinin Videosunu Yayınladı

Nusret Cephesi Aktivelerinin Videosunu Yayınladı

El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusret Cephesi, savaşçılarının alternatif faaliyetlerine yönelik bir video mesaj yayınladı.

13 Ağustos 2015 Perşembe 20:54A+A-

Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele eden Nusret Cephesi, savaşçılarının alternatif aktivitelerini içeren bir video yayınladı. Savaşçıların spor ve yüzme faaliyetlerinin görüntülerine yer verilen videoda, izleyicilere de bir takım mesajlar veriliyor. 

Halı saha organizasyonunun gerçekleştirildiği mekanda konuşan bir Nusret Cephesi mensubunun, Kuran'dan "Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz." ayeti ile konuşmasına başladığı görülüyor. 

Savaşçı konuşmasına şöyle devam ediyor: "Suriye’de savaşan kardeşlerimiz hazırlıklarını yerine getiriyorlar. Allah ve Rasulune olan sevgileriyle bir araya geliyorlar, birbirlerine olan sevgi ve muhabbetleri ile bu tarz mekanlarda toplanıyorlar. Hazırlık yaparak bedenlerini güçlendiriyorlar, Allah ve Rasulunun düşmanlarına ve kendi düşmanlarına karşı direniş sergileyebilmek için hazırlıklarına devam ediyorlar. Sonra düşmana karşı hazırlık yaparken toplandıkları bu mekanlarda dostluklarını ve muhabbetlerini artırıyorlar ve kardeşlik hukukunu gözetmiş oluyorlar."

Yüzme eğitiminin verildiği anlaşılan mekanda ise bir eğitmen şu açıklamalarda bulunuyor:

"Bizler şuanda mücahit evlatlarımıza yüzme eğitimi veriyoruz ki düşmana karşı hazırlıklarını tamamlasınlar. Karşımızda bulunan bu düşmana karşı bütün hazırlıkları tamamlamamız gerekmektedir. Bu yüzme sporu da hazırlığın bir parçasıdır. Öyle ki Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bu sporu ümmetine tavsiye etmiştir. İşte bizde şuanda Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in düşmana karşı tavsiye ettiği sporu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ki onun tavsiyesini yerine getirmiş olalım. Allah yolunda en hayırlı mücahitler olmayı Allah’tan dileyerek bizi bu eğitimimizde muvaffak kılmasını temenni ederiz."

Nusret Cephesi'nin yayınladığı “Break of the Mujāhid” videosu:

İncanews

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT