1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nusra 'Terör Örgütü' mü?
Nusra 'Terör Örgütü' mü?

Nusra 'Terör Örgütü' mü?

Rıdvan Kaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Biden'ı eleştirisi üzerinden Nusra Cephesi'ni 'terör örgütü' kategorisinde değerlendirmesinin tutarlılık ve hakkaniyet düzeyini sorguluyor.

24 Ocak 2016 Pazar 19:25A+A-

SİZ GÖRMESENİZ DE SURİYE HALKI GÖRÜYOR!

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Davutoğlu’nun Biden’ı eleştiri sadedinde sarfettiği “IŞİD, PKK, DHKPC ya da Nusra arasında fark görmüyoruz” sözü haksız ve Suriye gerçeğini yansıtmaktan uzak!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyareti beklendiği üzere sorunlu, gerilimli geçti. İki ülke arasında her konuda tam mutabakat varmış gibi görüntüler verilmeye çalışılmasına rağmen ABD ve Türkiye arasında Ortadoğu özelinde son dönemlerde giderek artan farklılaşmalar bu ziyaretle birlikte biraz daha belirginlik kazanmış oldu. Bu durumu da yansıtacak şekilde bir yandan Türkiye’nin ağzına bir parmak bal çalmak anlamına gelen PKK eleştirilerini dillendiren Biden, öte yandan gerek görüşme programına aldığı isimler üzerinden verdiği dolaylı mesajla ve gerekse de açıktan PYD’yi kollayarak Türkiye’yi hırpaladı.

Türkiye ile ABD arasında yaklaşım ve tutum farklılaşmalarının belirginleşmesi bizim açımızdan tabi ki kaygılanmayı değil, sevinmeyi gerektiren bir durum. İslam beldelerinin işgalcisi emperyalist bir ülkeyle ayrışma değil, mutabakat bizim nazarımızda tehlike kaynağıdır. Bu yönüyle çatlağın belirginleşmesine şaşıracak ya da üzülecek değiliz elbette!

YAZININ DEVAMI>>>

Etiketler : , ,