1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra, Siviller Zarar Görmesin Diye Karargah Boşalttı
Nusra, Siviller Zarar Görmesin Diye Karargah Boşalttı

Nusra, Siviller Zarar Görmesin Diye Karargah Boşalttı

ABD öncülüğünde savaş uçaklarının Suriye'de düzenlediği hava bombardımanı sonrası yeni görüntüler gelmeye başladı. Saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD dün sabah Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar'dan oluşan 5 Arap ülkesinin de desteğiyle Suriye'deki IŞİD hedeflerine saldırıları bahanesiyle Nusra Cephesi ve sivil yerleşkelere hava saldırısı düzenlemiş ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Nusra’dan Açıklama

Islahhaber.net’te yer alan habere göre Nusra Cephesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada "ABD boşaltılmış yerleri ve masum sivilleri vurdu." ifadesi kullanıldı.

Resmi twitter hesabından paylaşılan resim ve açıklamada, ABD öncülüğünde düzenlenen saldırılarda halkın zarar görmemesi için Nusra Cephesinin İdlib'te bulunan karargahlarını boşalttığı ifadesine yer verildi ve karargahların boşaltıldığına dair bir resim paylaşıldı.

nusra-cephesi-karargahi-bosaltiyor.jpg

Basra Körfezinden Vurdular!

Öte yandan ABD Suriye'deki hedefleri Basra Körfezi'nden kalkan B1, F16, F18 ile F22 jetlerle vurduğu belirtildi. Saldırıya Kızıldeniz'deki ABD donanması da Tomahawk füzeleri fırlatarak destek verdi. İngiltere ise operasyona katılmadığını açıkladı.

IŞİD'den Açıklama

IŞİD, beş Arap ülkesinin desteklediği saldırıdan Suudileri sorumlu tuttu ve 'Cevap vereceğiz' dedi. IŞİD'in Riyad'ı suçlayarak Arabistan'ın Şii petrol bölgelerine saldırmayı ve Kuveyt'e uzanan hattı alarak Basra Körfezi'ne ulaşmayı planladığı kaydediliyor.

abd-nin-vurdugu-sivil-yerlesim-bolgeleri01.png

abd-nin-vurdugu-sivil-yerlesim-bolgeleri02.png

 

HABERE YORUM KAT