1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Lideri Culani: "Kudüs’e Yürüyeceğiz!"
Nusra Lideri Culani: "Kudüs’e Yürüyeceğiz!"

Nusra Lideri Culani: "Kudüs’e Yürüyeceğiz!"

Nusra Cephesi Emiri Ebu Muhammed Fatih El Culani, Suriye’de yaklaşık 800 kişiye vermiş olduğu iftar yemeğinde cephenin ileri gelenlerine ve mücahitlere seslendi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 14:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesinin lideri Ebu Muhammed Fatih el-Culani, önceki gün yapmış olduğu konuşmasında el Kaide’nin Lübnan kolu olan Abdullah Azzam Tugayları ile birlikte İsrail’e yapmış oldukları saldırıları kabul etti ve Siyonist İsrail’e karşı Kudüs’e de yürüyeceklerini duyurdu.

Ümmeti İslam sitesinde yer alan habere göre Culani, “Yüzümüzü Kudüs’e çevirdik bu yolda artık önümüze kim engel olarak çıkarsa onlar ile Allah’ın emri ile savaşacağız. Evet, Nusret Cephesi olarak İsrail’e girme aşamasına geldik.” dedi ve mücahitlere şöyle seslendi:

“Bu yolda benim ile Allah rızası için yürür müsünüz? Kudüs’e hep beraber yürüyelim mi?”

Mücahitler hep birlikte “Evet” diye haykırdı.

Artık şeriatın temellerinin atıldığını, sıkıntıların Allah’ın fazlı ile inşallah geçeceğini beyan eden Culani, Devle (IŞİD) örgütüne de değindi. Devle’nin sloganlar ile var olduğunu, Nusret Cephesi’nin ise adı konulmamış bir devlet olduğunu ve Suriye’de hem halkın hem de âlimlerin onayı ve desteği ile meşru bir şekilde varlığını sürdürdüğünü belirtti.

3 yıldır ektiklerini biçme zamanının geldiğini söyleyen Culani (Cevlani şeklinde yazanlar da var), öncelikli hedeflerinin Esed rejimi olduğunu ancak bununla birlikte PKK’ya ve (Devle’yi kast ederek) aşırılığa gidenlere de artık sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Culani,konuşmasında özetle şunları söyledi:

EMİRLİK ZAMANI GELDİ

Sizin ektiğiniz tohumların meyvelerinin sekülerler, dış güçler ya da aşırıcılar tarafından toplanmasına izin vermeyeceğiz. Şeriatı tüm ayrıntıları ile uygulamaya koyacak, taviz, merhamet, kibarlık göstermeyecek, belirsizlik bırakmayacağız.

Şam’da bir İslam Emirliği kurmanın zamanı gelmiştir. Herkes bunun için çalışacaktır, kimse muaf değildir, reddedenlerin aramızda yeri yoktur. Zaman kararlılık zamanı, dökülen kanların boşa akmadığını gösterme zamanı, çabalarımızın hırsızlar veya omuzlarımızda yükselenler tarafından çalınamayacağını gösterme zamanıdır. Bu emirlik ümmetin tüm düşmanlarına, rejime, PKK’ya ve aşırı gidenlere sınır olacaktır.

REJİM, AŞIRICILAR VE PKK’YLA SAVAŞACAĞIZ

Bundan sonra kimseye merhamet göstermeyeceğiz, ne rejime, ne aşırıcılara (IŞİD – çevirmen), ne de PKK’ya. Bu ordu iman ile savaşacaktır.

Savaş ilan ettiğimiz zaman bundan geri çekilmek yoktur, ölene kadar savaşacağız. Kim bu projeye katılmak isterse açıkça söylüyoruz ki bizi yarı yolda bırakacak olanlar gelmesinler, çünkü merhametli olmayacağız. Kim bu projeye katılmak istemiyorsa şimdi belirtsin ve aramızdan ayrılsın.

(Cevlani’nin yanındaki mücahidler “Kanımız şeriata feda olsun” diye bağırıyor)

Bizden emir beklemeksizin geri çekildiler. Bu büyük bir günahtır. Şu andan itibaren cephe gerisinde kalan emir olmayacaktır, tüm emirler ön saflarda savaşacaktır.

IŞİD, Nusret Cephesi’nin dindarlığını istismar etmiştir.

GAZZE ÖLENE DEK SENİNLEYİZ!

Yahudilerle bizim aramızda bir sınır çitinden başka bir şey yoktur. İsrail bizim elimizle dokunacağımız kadar yakındır.

(Cevlani, İsrail’i tehdit ederken mücahidler tarafından “Gazze ölene dek seninleyiz” sloganları atılıyor.)

Amerika tarihindeki en zayıf anını yaşamakta, artık işgale güç yetirememektedir. Bu cihadın bir meyvesidir.

Bizi Yahudilere saldırmaktan alıkoyan iki şey vardır. Bunların ilki Esed rejimi, diğeri aşırıcılardır.

BAĞDADİ’NİN HİLAFET İLANI GEÇERSİZDİR

Bu hilafet 1000 kere ilan edilse bile geçersizdir, bu hilafet cihadın enkazı üzerine kurulmuştur. Fedakârlık yapanlar sizlersiniz.

Halep, İdlib, Dera ve Guta’da ordularımız olacak. Bu ordular tek emirlik altında birleşecek ve Yahudileri vuracak ordu olacak.

1.5 milyar dolardan fazla paramız çarçur edildi. Bunun bir kısmını IŞİD aldı.

(Bu özet metin, Ümmeti İslam sitesinden Ekrem Yılmaz tarafından tercüme edilmiştir.)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum