1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi, El-Kaide’den Ayrılacağını Yalanladı
Nusra Cephesi, El-Kaide’den Ayrılacağını Yalanladı

Nusra Cephesi, El-Kaide’den Ayrılacağını Yalanladı

Geçtiğimiz günlerde Nusra Cephesinin, El-Kaide'den ayrılacağına dair bir haber gündeme gelmişti. Nusra Cephesi, Reuters kaynaklı o haberi yalanladı.

09 Mart 2015 Pazartesi 13:48A+A-

El-Kaide'den ayrılacağına dair şayiaları yalanlayan Nusra Cephesinin, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Reuters Haber Ajansı’nın Nusret Cephesi Hakkındaki Son Raporuna Dair Beyanat

Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a; salatu selam Yüce Allah’ın sadık ve güvenilir Resulüne, onun kıyamet gününde nurlu olan, Allah’ın bereketli kıldığı ailesi ve ashabına olsun.

Bu girişten sonra şunu ifade ederiz: Reuters Haber Ajansı, “Nusret Cephesi Yeni Bir Oluşum Kurma Amacıyla El Kaide Örgütünden Ayrılabilir” başlığı altında bir haber yayınlamıştır. Nusret Cephesi yönetim ve fertler olarak haberin içinde barındırdığı kesinlikle doğru bir temeli bulunmayan yalan ve uydurma ifadelerin çokluğundan dolayı hayrete düşmüştür.

Üstelik bu yalanların yanında haber çelişkilerle doludur. Haberde bir taraftan Nusret Cephesi hem zayıf, bölünmüş, yönetim ve savaşçıları kaçmakta olan bir yapı olarak vasfedilirken öte yandan nüfuz, hâkimiyet ve başka cemaatleri çözülmeye götürecek güce sahip şekilde vasfedilmektedir.

Haberi yazanlar, “Birtakım kaynakların söylediğine göre” demekle yetinmişlerdir. Haberin yazımının Lübnan ve Doha’da, Şam sahasından ve muhabirlerinden uzak bir yerde gerçekleşmesinden dolayı bu yazılanlarda bir gariplik yoktur.

Aynı zamanda Reuters Nusret Cephesi’nin sahada resmi olarak adlarıyla bilinen, saha muhabirlerinin tamamının tanıdığı ve haberlerini kendilerinden temin ettiği kaynaklarından gelen haberleri araştırma ve öğrenmeye çalışma zahmetine kendini sokmamıştır.

Biz Reuters Haber Ajansı ve diğer medya organlarına profesyonellik ve tarafsızlıkla donanma, yer verdiği haberlerde titizlik ve güvenilirlik arama çağrısında bulunuyoruz.

Reuters Haber Ajansı’nı son raporunda yer alan ifadelerden dolayı özür dilemeye ve istihbarat mahzen ve koridorlarından uzak bir şekilde haberi bilinen kaynaklardan edinmeye davet ediyoruz.

Bölge hakları artık böyle haberlerle aldatılacak durumda değildir. Açık internet alanı gerçeği isteyen ve onu araştıran herkes için önemli bir kaynak haline gelmiştir.

Takip edenlerin zihniyetini şekillendirmek ve ona yönlendirici medya organlarıyla tahakküm etmek mevcut dijital bilgi devriminin ve sosyal medya sitelerinin hâkim oluş ve yaygınlığının gölgesinde artık kolay değildir.

Biz Nusret Cephesi olarak haberde yer alan Katar İstihbaratı ve benzeri kuruluşlarla toplantılar yapma veya Katar ve Körfez ülkelerinden finans desteği arama gibi iddiaları tümden yalanlıyor, bu haberlerin hiç bir şekilde doğru olmadığını bildiriyoruz.

Tüm bu iddialar başından beri Nusret Cephesi’nin üzerine kurulduğu temellerle çelişmekte ve çatışmaktadır. Nusret Cephesi eskiden olduğu gibi şimdi de mücahitlerin mızrağının ucudur! Mücadelede öncü, söz ve amaç birliğinin apaçık şeri temeller üzerine kurulmasında özenli olmaya devam etmektedir.

Şeriatı isteyip, onu yüksek sesle aramaktadır. Zulmü kaldırıp, mustazafları (zayıf bırakılmışları) gücü yettiğince savunmaktadır.

Allah (c.c.) işinde galip olandır ancak insanların çoğu bilmez. (Yusuf 21)

El Menaratul Beyda ( Beyaz Minare) İslami Medya Kuruluşu

Yayınlanma Tarihi: 08.03.2015 – 17.05.1436

***

Metnin Aslı: http://justpaste.it/jtwx

(Çeviri: Ümmeti İslam Medya)

 

HABERE YORUM KAT