1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Nur Partisi: “Egemenlik Allah’ındır!”
Nur Partisi: “Egemenlik Allah’ındır!”

Nur Partisi: “Egemenlik Allah’ındır!”

Mısır Nur Partisi, anayasadaki “egemenlik halkındır” ibaresinin “egemenlik Allah’ındır” şeklinde değiştirilmesini talep etti.

13 Temmuz 2012 Cuma 17:13A+A-

Mısır’daki Nur Partisi, Anayasa Hazırlama Komisyonu’ndan önceki anayasanın 3. maddesinde yer alan “egemenlik halkındır” ifadesinin “egemenlik Allah’ındır” şeklinde değiştirilmesini talep etti.

AA’nın geçtiği habere göre Nur Partisi kurucu üyesi Yunus Mahyun yaptığı basın açıklamasında, partisinin anayasanın 3. maddesinde yer alan “egemenlik halkındır” ifadesinin “egemenlik Allah’ındır” şeklinde değiştirilmesini istediklerini dile getirdi. Mahyun, böylelikle maddenin tamamının “Egemenlik sadece Allah’ındır, Allah bu egemenliği halka bahşetmiştir. Otoritenin temeli olan halk, bu egemenliği yöneten ve koruyan, anayasada belirtildiği şekliyle vatanın bütünlüğünü sağlayandır” olarak anayasada yer alacağını söyledi.

“Egemenlik halkındır” ibaresinin itikadi açıdan yanlışlığına işaret eden Mahyun, “Bu değişikliğin sağlanması halinde kimse kendisinde Allah adına konuşma yetisini bulamayacak ve kendisinin kutsal bir görev için çalıştığını iddia edemeyecek” diye konuştu.

Mahyun, Nur Partisi’nin bu isteğinin komisyonda yeni bir krize neden olmamasını temenni ederek bu değişikliğin sadece itikadi bir kavramın düzeltilmesi olduğunu belirtti.

Nur Partisi’nin bu talebi, yine aynı partinin, anayasanın 2. maddesinde “İslam hukuku ilkeleri, yasamanın temelidir” ibaresindeki “ilkeleri” sözcüğünün “hükümleri” ile değiştirilmesini istemesi üzerine çıkan tartışmanın bitiminde geldi.   Nur Partisi’nin bu talebi, siyasi taraflar, Ezher ve Ortodoks Kilisesi tarafından reddedilmişti. 

HABERE YORUM KAT