1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Numan Kurtulmuş: Gündemimizde Af Yok
Numan Kurtulmuş: Gündemimizde Af Yok

Numan Kurtulmuş: Gündemimizde Af Yok

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çıkarılmasına yönelik sözlerine yanıt verdi.

05 Haziran 2018 Salı 14:36A+A-

Bakan Kurtulmuş, "AK Parti ve MHP’nin gündemleri farklı. Tabii ki MHP'nin kendi görüşleri var, öncelikleri var. O çerçevede Sayın Bahçeli böyle bir temennide teklifte bulunuyor. Ama bizim de, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, herhangi bir şekilde gündemimizde af konusu yok" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un sözlerinin satır başları şöyle:

AK Parti ve MHP’nin gündemleri farklı. Tabii ki MHP kendi görüşleri var, öncelikleri var. O çerçevede Sayın Bahçeli böyle bir temennide teklifte bulunuyor. Ama bizim de, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, herhangi bir şekilde gündemimizde af konusu yok.

'PRATİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL'

Bu MHP’nin gündeme getirmiş olduğu bir konudur. Yani tek bir partinin içerisinde iki farklı görüş değil, zaten seçim işbirliği yapmakta olan bir tanesinin Sayın Genel Başkanının bu konudaki ısrarlı bir şekilde af meselesini gündeme getirmesi.

Zaten pratik olarak da mümkün değildir, parlamento kapanmıştır. Türkiye ilk seferde gündemine af meselesini gündeme getirmiyor. Rahşan affının yapıldığı zaman hoş gelmesine rağmen sonradan önemli toplumsal tepkilere neden olduğunu biliyoruz. Bu gereklilikse gündeme gelir ama seçim öncesinde gündeme gelecek konu değil. Gelse de gündeme alacak konumda değiliz.

Bir yığılma var. Seçimden sonra gündeme gelecek konulardır.

HABERE YORUM KAT