1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK "Türbanlı Değil Ama Takabilir!"
TSK Türbanlı Değil Ama Takabilir!

TSK "Türbanlı Değil Ama Takabilir!"

Başörtülü avı işte böyle gerçekleşiyormuş! TSK'daki başörtüsü karşıtlığının derecesini gözler önüne seren yeni belge ve fişleme kayıtlarına ulaşıldı.

02 Kasım 2010 Salı 09:56A+A-

Uzman Çavuş F.K.'nın eşinin başörtülü olduğu iddiası üzerine anketör kılığında evinin kapısı çalınıyor ve eşi kameraya alınıyor… Telefonları dinleniyor, çiftin aralarındaki en mahrem konuşmaları kayda alınıyor…

Ardından da personel eşi "Türbanlı olmadığı görüldü ancak meyilli, ilerleyen günlerde takabilir" diye fişleniyor.

2007 yılına ait belgeye göre, Uzman Çavuş F.K.'nın eşinin başörtülü olduğu iddiası üzerine anketör kılığında evinin kapısı çalınıyor ve eşi kameraya alınıyor… Uzman Çavuş ve eşinin telefonları dinleniyor, en mahrem konuşmaları kayda alınıyor… Ardından da personel eşi "Türbanlı olmadığı görüldü ancak türban takmaya meyilli, ilerleyen günlerde türban takabilir" diye fişleniyor.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Yer İstanbul'da Alemdağ Jandarma Karakol Komutanlığı. Ulaştığımız Komutanlık Bilgi Notu'nda skandal takip büyük bir maharetmiş gibi bir bir anlatılıyor. Bilgi Notu'ndan F.K. adlı Uzman Çavuş'un eşi Y.K.'nin "türbanlı olduğu ve bir tarikatla irtibatlı olduğu" haberleri üzerine komutanlarının kolları sıvayarak, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle araştırmaya koyulduğu görülüyor.

ARKADAŞIYLA GÖRÜŞMESİ KAYDEDİLMİŞ

Önce Uzman Çavuş F.K. ile eşi Y.K.'nin cep telefonları dinlemeye alınıyor. Y.K.'nin bir arkadaşı ile görüşmesinde kapanmayı düşündüğünü ve Doğu'ya tayinlerinin çıkacağını belirterek, o bölgede kapalı giyinen olup olmadığını sorduğu; arkadaşının da bunu yapmaması gerektiğini, aksi halde eşinin ihraç edileceğini söylediği kaydediliyor. Y.K.'nin Uzman Çavuş eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde de "Abdest alıp namaz kılacağım" dediğinin altı çiziliyor.

ANKETÖR KILIĞINDA EVİNE GİDİLEREK, KAMERA AÇILIYOR

Bununla da yetinilmeyerek, bir bayan astsubay görevlendirilerek, anketör kılığında Uzman Çavuş F.K.'nin evine gönderiliyor. Anketör kılığındaki bayan astsubay bir şeyler sorarken, Uzman Çavuş'un eşi kameraya alınıyor.

TÜRBANLI DEĞİL AMA TAKABİLİR, MEYİLLİ

Tüm bunlar büyük bir maharetmiş gibi üste sunulan Bilgi Notu'nda bir bir anlatılıyor. Bilgi Notu'nun "Sonuç" bölümünde de, "Y.K.'nin türbanlı olmadığının görüldüğü ancak türbana karşı duyarlı olması sebebiyle önümüzdeki günlerde türban takabileceğinin değerlendirildiği" ifade ediliyor.

13.03.2007 tarihli "Bilgi Notu"nda, skandal takip şöyle anlatılıyor:

"KONU: Ümraniye ilçesi Alemdağ J.KRK.K.'lığında görevli Uzman Jandarma Çvş. F.K.'nın eşi Y.K.'nın Nakşibendi Tarikatı Adıyaman Menzil Grubu ile irtibatlı olduğu yönünde alınan haber ile ilgili araştırma.

YAPILAN ARAŞTIRMADA;

1) Uzm. J. Çvş. F.K. ve eşine ait resim, kimlik bilgileri, kullandıkları telefonlar ile ikamet adreslerinin tespitinin yapıldığı,

2) Kullanmış oldukları cep telefonlarına önleme dinlemesi alındığı, gelen iki günlük verilerde, Uzm.J.Çvş. F.K.'nın eşi Y.K.'nın Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire arkadaşı olan Sevgi isimli şahısla yaptığı telefon görüşmesinde bu yıl Doğu'ya tayinlerinin çıkacağını, Doğu'daki personel eşlerinin nasıl olduğu, kapalı giyinen olup olmadığı, kendisinin kapanmayı düşündüğünü söylediği, arkadaşı olan Sevgi hemşirenin ise TSK'da türban takmanın yasak olduğunu, türban taktığında eşinin meslekten ihraç olacağını, 40 yaşından sonra emekli olunca kapanmasının uygun olacağı yönünde görüş bildirdiği, Y.K.'nın da bu konudaki kararsızlığını dile getiren konuşmalar yaptığı,

3) 13.03.2007 günü saat 14.00 sıralarında Uzm.J.Çvş. F.K.'nın ... adresindeki evine bayan astsubay ile birlikte gizli kamera ile anket yapma maskesi altında gelindi. Kapının çalınmasına müteakip Uzm.J.Çvş. F.K.'nın eşi Y.K.'nın kapıyı açtığı, 'kadın sağlığı ve hakları' konulu anketimizin olduğunu, sorularımıza cevap verebileceğini herhangi bir mahsurunun olmadığı yönünde beyanda bulunulması üzerine, ankete başlanıldığı, Y.K.'nın üzerinde eşofman takımı olduğu, başı açık bir vaziyette, rahat tavırlarla sorularımıza cevap verdiği ve bu görüntülerinde gizli kameraya alındığı,

SONUÇ: Y.K.'nın evinde türbanlı olmadığı, ancak şahsın türbana karşı duyarlı olması sebebiyle önümüzdeki günlerde türban takabileceği değerlendirilmektedir."

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT