1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şura Der ve AK Parti'ye Molotoflu Saldırı
Şura Der ve AK Partiye Molotoflu Saldırı

Şura Der ve AK Parti'ye Molotoflu Saldırı

Diyarbakır'da PKK lehine slogan atan 15-20 kişilik bir grup Kayapınar ilçesinde bulunan Şura Der ve AK Parti ilçe başkanlığına Molotoflu saldırı düzenledi.

30 Kasım 2009 Pazartesi 12:57A+A-

Dün akşam 19:15 sıralarında meydana gelen olayda yaşları 18-20 arasında değişen yaklaşık 20 kişilik bir grup, İslami hassasiyeti ile bilinen Kayapınar ilçesi Ahmed Hani Caddesi Hacı Ali Kupik Binası birinci Kattaki Şura Der'e Molotoflu saldırıda bulundu.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak derneğin bulunduğu binanın önüne gelen grup, birinci katta bulunan derneğin camlarından 3-4 tane Molotof kokteyli attı. Dernekte yangın çıkarken saldırıyı düzenleyen grup yine PKK lehine sloganlar atarak olay yerinden uzaklaştı.

Çıkan yangın çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen emniyet güçleri derneğin önünü güvenlik kordonu ile çevreleyerek, incelemelerde bulundu.

Saldırının duyulması üzerine dernek gönüllüleri ve bazı STK temsilcilerinden oluşan kalabalık bir grup, derneğin önüne gelerek olayı kınadı. Derneğe destek veren grup tekbir getirerek, "İslam'a uzanan eller kırılsın", "PKK şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan aynı grup olduğu tahmin edilen kişiler 200-300 metre uzaklıktaki AK Parti ilçe başkanlığına da saldırıda bulundu. Molotof ve taşlara hedef olan AK Parti ilçe başkanlığında da maddi hasar meydana geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt ile İhsan Arslan, saldırının meydana geldiği AK Parti İlçe Başkanlığı'na gelerek Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'dan olayla ilgili bilgi aldı.

Ayrıca polisin açtığı ateş sonucu AK Parti İlçe Başkanlığına saldırıda bulunan gruptan M.T ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi. Yaralılar Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken, durumlarının ağır olmadığı belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (İLKHA)