1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Neden Yine Kobani?
Neden Yine Kobani?

Neden Yine Kobani?

6 ay sonra yeniden Kobani'de PYD/PKK ve IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor.

26 Haziran 2015 Cuma 11:34A+A-

İlk saldırı dün sabaha karşı gerçekleşti. IŞİD, bomba yüklü araçları infilak ettirdi. Ardından dün öğle saatlerinde bir patlama daha gerçekleşti. Bombalı araçlarla yapılan saldırı sonrasında IŞİD ve PKK/PYD arasında çatışma meydana geldi.

Kentte siviller evlerine kapanırken, saldırılarda 55 kişi hayatını kaybetti. Kobani'de bombalar patlarken yine bir algı operasyonu başlatıldı. Olayın sorumlusu olarak Türkiye gösterildi. Saldırıyı düzenleyen IŞİD militanlarının Türkiye'den Kobani'ye girdiğini söyledi.

“İddiaların Hiçbiri Doğru Değil”

Algı operasyonu Twitter'da da kendini gösterdi. Twitter'da "Terörist Türkiye" şeklinde bir başlık açıldı. Bu koroya HDP de destek verdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: "IŞİD, Kobani'ye Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan girdi." dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç: "İddiaların hiçbiri doğru değildir. Önümüzdeki günlerde gerekli görüntüler paylaşılacaktır." dedi.

“Kobani’ye Cerablus’tan Girdiler”

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise: "Elimizdeki veriler IŞİD'in Suriye'nin Cerablus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır. Bununla ilgili görüntüleri paylaşacağız. " denildi.

Kobani'ye ilk yardım Türkiye'den yapıldı. Yaklaşık 100 yaralı Kobani'ye giden ambulanslarla Şanlıurfa Suruç'a getirildi. Ayrıca bölgeden kaçan Kobanililer için sınıra gidildi. Sınırdakilere su ve yemek yardımında bulundu.

Neden Yine Kobani

Güvenlik uzmanlarına göre IŞİD’in asıl amacı Suriye topraklarında ellerinde bulunan en büyük kent olan Rakka'yı korumak. PYD/PKK birliklerinin Rakka'ya 50 kilometre mesafede yaklaşması nedeniyle, IŞİD'in savaş alanını genişletmeye çalıştığı kaydedildi. Kobani'nin simgesel önem taşımasından dolayı PYD/PKK birliklerinin Rakka çevresinden bu kentte kaydırılmasını hedefledikleri belirtildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT