1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nassı esas almak neyi gerektirir?
Nassı esas almak neyi gerektirir?

Nassı esas almak neyi gerektirir?

Erdoğan iktidarının sayısız zorlu eşiği aşıp, ekonomik kriz karşısında tökezlemesine ziyadesiyle üzülüyoruz. Lakin İslami ilke, söylem ve sembollerin her ne gerekçeyle olursa olsun araçsallaştırılmasını, içeriksizleştirilmesini de asla doğru bulmuyoruz

21 Aralık 2021 Salı 09:00A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Türkiye büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Çarşıya pazara yansıyan zam dalgası halkın her kesimini giderek daha travmatik kaygılara sevk ediyor. Erdoğan’ın faiz ve enflasyon ilişkisi bağlamında gündemleştirdiği sebep-sonuç tezi fiilen ağır hasar almış durumda. İktidar çevrelerinden sadır olan geleceğe dair iddialı projeksiyonlara rağmen geniş kitleler açısından günden güne bariz bir fakirleşme olgusu yaşanmakta. Ve bu olgu doğal olarak endişeyi, karamsarlığı, güvensizliği besliyor.

İktisadi Krizin Derinleşen Sosyal Maliyeti  

Artık bir sinir harbine dönüşen döviz fiyatlarındaki artış ve neredeyse hiçbir ürünü aynı fiyatla ikinci defa alamama halinin doğurduğu moral bozukluğu yanında iktidar mensuplarının inandırıcılıktan uzak açıklamaları da güvensizliği büyütüyor. Krizi izah sadedinde dile getirilen tezler, iddialar güven bunalımını derinleştirirken, karamsarlığı artırıyor.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :