1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. “Musullu Mültecilerin Sayısı 118 Bine Ulaştı”
“Musullu Mültecilerin Sayısı 118 Bine Ulaştı”

“Musullu Mültecilerin Sayısı 118 Bine Ulaştı”

Musul’a yönelik operasyonların başladığı tarihten bu yana evlerini terk etmek zorunda kalıp mülteci kamplarına iltica edenlerin sayısının 118 bine ulaştığı belirtildi.

17 Aralık 2016 Cumartesi 19:54A+A-

Haydar el-İbadi yönetiminin Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentini ziyareti kapsamında, vekâleten valilik görevi yapan Serdar Kadir ile mültecilerin durumunu ele almak için bir araya geldi.

“120 Bin Kişilik Kapasitemiz Var”

AA’da yer alan habere göre, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen el-Caf, Musul’dan kaçmak zorunda kalıp mülteci kamplarına iltica eden sivillerin durumuna değinerek şunları ifade etti:

“Musul’dan şu ana kadar evini terk eden 118 bin kişi, kısa bir süre önce kurulan mülteci kamplarına yerleştirildi. Şimdilik kurulu kamplarımızda 120 bin kişiyi kabul edebilecek kapasitemiz var. Bu sayının karşılanması için hazırlıklarımız sürekli bir şekilde devam ediyor.”

“Çatışmalar Devam Ediyor”

Musul’dan kaçmak zorunda kalan sivillerin korunabilmesi için Göç ve Göçmenler Bakanlığı olarak kamp kurmaya devam ettiklerini aktaran el-Caf, “Çatışmalar devam ediyor. Her gün binlerce sivil evini terk ediyor. Kademeli bir göç var. Yer ihtiyacının karşılanması için yeni kamp kurulumları devam ediyor.” Dedi

“Kürdistan Bölgesine 3 Milyon Litre Yakacak Gönderilecek”

Kış mevsiminde mültecilerin ısınma sorununu ortadan kaldırmak için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen el-Caf, “Irak’ın merkezî hükümeti tarafından, Kürdistan bölgesindeki kamplara sevk edilmek üzere 3 milyon litre yakacak kısa bir süre içinde gönderilecek.” diye konuştu.

el-Caf, mülteciler konusunda Haydar el-İbadi yönetimi olarak IKBY hükümetine yardımlar sunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT