1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Şentop, Sözcü’den Alkış Almayı Nasıl Başardı?
Mustafa Şentop, Sözcü’den Alkış Almayı Nasıl Başardı?

Mustafa Şentop, Sözcü’den Alkış Almayı Nasıl Başardı?

Uluslararası bir toplantı için Meksika'ya giden Meclis başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyetinin ilk iş olarak Atatürk anıtını tazime koşması Sözcü gazetesini çok memnun etmiş!

08 Kasım 2019 Cuma 18:46A+A-

Sözcü'nün Mustafa Şentop'u alkışlamasını haberleştiren Odatv konuyla ilgili şunları yazmış:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki heyetle birlikte Meksika Atatürk anıtını ziyaret etti.

"Sosyal İçermenin Geliştirilmesinde Parlamentoların Rolü" başlıklı MIKTA Parlamento Başkanları 5. Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Meksika'ya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Sözcü gazetesi, Mustafa Şentop’un Atatürk anıtı ziyaretini “Bu hareketi alkışlıyoruz” başlığıyla birinci sayfadan gördü.

Sözcü’nün haberinde “TBMM Başkanı Şentop’un bir önceki başkan İsmail Kahraman gibi Atatürk alerjisi yok… Nitekim bunu Meksika ziyaretinde belli etti. 25 saatlik yolculukla gittiği başkent Mexico City’deki Atatürk anıtını ziyaret etti” ifadeleri yer aldı.

Türkiye resmi ideoloji dayatmasının her alanda görüldüğü bir ülke. Kanunlarla, bürokratik işleyişle ve Kemalist cenahın çığırtkanlığıyla çoğu zaman dindar, muhafazakâr siyasetçiler laik-Kemalist ritüellere icabet etmek durumunda kalıyorlar. Yalnız ilginçtir son dönemde bu tür ortamlarda bulunmayla ilgili 'mecbur kalmışlık' hali aşılma yolunda. Düne kadar zorlanmışlık hissiyle bu tür törenlere katılanlar, artık bir hazımsızlık, bir sıkıntı duymadan gönül rahatlığıyla bu tür törenler organize etme aşamasına gelmiş görünüyorlar.

Kemalist dayatma özellikle 15 Temmuz öncesinde önemli oranda geriletilmiş olmasına rağmen şu an Hükümet’in yanlış ittifak ilişkileriyle tekrar zirve yapmış durumda. Kemalist zorbalık iktidarın pasif tutumundan aldığı güçle geçmişten daha yaygın bir şekilde hayatı belirlemeye çalışıyor. Namazla, niyazla işleri olmadığı halde son zamanlarda camilerimizi kontrol etmeye ve Diyanet üzerinde hegemonya kurmaya çalışmaları örneğinde bu durumu çok net görebilmek mümkün.

Yerli ve Milli edebiyatıyla cuş-u huruşa gelen iktidar mensupları modern cahiliyenin tipik yansıması olan bu ritüelleri içselleştirme yolundalar. Hitap ettikleri kitlelerin inanç dünyasında yol açtığı tahribatı adeta önemsemeyerek bütün bir toplumsal yapının çürümesini meşrulaştıran bir tavır içerisine giren politikacılar ve onların medyadaki dalkavukları bu ezik-büzük tutumlarıyla muhalefeti daha da güçlendirdiklerinin farkında da değiller.

Sonuçta Çin ve Kuzey Kore gibi despotik rejimlerin mantık dışı ritüellerinin tipik yansıması sembol, anıt ve törenler yeniden kurgulanan, uydurma resmi tarih söylemlerinin iktidar tarafından da paylaşımıyla bir kez daha toplumsal hayata yansıtılmaya çalışılıyor.

İşte TBBM Başkanı Mustafa Şentop’un Meksika ziyaretinde gerçekleştirdiği bir etkinlik de bu durumun tipik bir örneği olmuş. 25 saatlik yolculukla gittiği başkent Mexico City’de Şentop ve ekibi ilk iş olarak ‘Atatürk’ anıtına koşup, çelenk bırakmışlar.

Ne büyük hizmet! Dünyanın öbür ucunda da olsa resmi ideolojiyi tazim kültürünü yaşat ve bu eylemini toplu poz vererek ebedileştir! Meksika’nın değilse de, Kemalist gönüllerin fethi tamamdır! İyi de sormak gerekmiyor mu, madem itikad olarak bu yaptığınızda bir sorun görmüyorsunuz, o zaman bu yaptığınızı niye sadece Meksika'da yapıyorsunuz? Ankara’da daha büyükleri var, sabah akşam oralara çelenk bırakın, tazimde bulunun! Hem böylece Kemalist zorbalığın yayın organlarından, Sözcü örneğinde olduğu gibi daha fazla alkış alırsınız!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum