1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Müslümanların Malları Yağmalanıyor
Müslümanların Malları Yağmalanıyor

Müslümanların Malları Yağmalanıyor

Çatışmaların devam ettiği Orta Afrika Cumhuriyetinde (OAC) Hristiyan çeteler, Müslümanların ev ve işyerlerini yağmalıyor.

24 Ocak 2014 Cuma 07:10A+A-

Çatışmaların devam ettiği Orta Afrika Cumhuriyetinde (OAC) Hristiyan çeteler, Müslümanların ev ve işyerlerini yağmalıyor. Halk, başkent Bangui'ye yakın bölgelerdeki mahallelerde Hristiyan grupların yağmaya başladığını belirtirken, çetelerin ''Burada Müslüman istemiyoruz'' diye bağırdıkları ifade edildi. Bölge sakinleri, çevrede barış gücü askerlerinin bulunmadığını, bu nedenle çetelerin istedikleri işyeri ve evleri yağmaladıklarını kaydetti. Saldırıların, geçici Cumhurbaşkanı seçilen Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza'nın resmi olarak görevi alacağı gün yapılması dikkat çekti. Çatışmaların başladığı dönemden bu yana çok sayıda cami saldırıya uğradı veya ateşe verildi.

CEZAEVİNDE İNFAZ

Öte yandan Bangui'de hapishaneyi basan bir grup Hristiyan, eski Seleka askerlerini öldürdü. Saldırıda hapishane duvarlarının yıkılması sonucu çok sayıda tutuklunun kaçtığı bildirildi. Eski Seleka komutanları ise saldırıdan MISCA ve Fransız askerlerini sorumlu tutuyor. Diğer taraftan BM, OAC'de iç çatışmada cinsel saldırılar ve çocuk asker kullanımının büyük boyutlarda olduğunu belirterek, ülkede soykırım yaşanabileceği uyarısı yaptı. Ülkede 4.5 milyonluk nüfusun yarısının insani yardıma muhtaç olduğu, bir milyon kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT