1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Müslümanlar “Suriye İntifadası”na Nasıl Yaklaşıyor?
Müslümanlar “Suriye İntifadası”na Nasıl Yaklaşıyor?

Müslümanlar “Suriye İntifadası”na Nasıl Yaklaşıyor?

Özgür-Der, 21 Ekim Cuma günü (bugün) Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “Suriye İntifadası”nı tartışmaya açıyor.

20 Ekim 2011 Perşembe 12:11A+A-

Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezi’nde 21 Ekim Cuma günü “Suriye İntifadası ve Türkiyeli Müslümanların Yaklaşımları” başlığıyla bir forum düzenleniyor.

Özgür-Der’in düzenlediği forumda çeşitli İslami kesimleri temsilen isimler konuşacak. Forumda “Suriye'deki ayaklanma Ortadoğu'daki halk hareketlerinden farklı mı?” “Suriye İntifadasının arkasında kim/ler var?” “Esed rejiminin ve muhaliflerin emperyalizm ve Siyonizm
karşısındaki konumları nasıldır?” “Suriye'deki ayaklanmada İslami güçlerin yeri nedir?” “İran'ın Suriye politikasının temel saikleri nelerdir?” “Türkiye'nin Suriye politikasının temel saikleri nelerdir?” “Suriye'deki gelişmeler Türkiye'de yeterli yanlıyı bulabilmiş midir?” gibi konular tartışılacak.

Foruma Ahmet Ağırakça, Kenan Alpay, Osman Atalay, Davud Güler, Halit Hoca, Ahmet Kaya, Turan Kışlakçı, Şemsettin Özdemir, Nurettin Şirin, Hamza Türkmen, Ahmet Varol, Fevzi Zakiroğlu konuşmacı olarak katılacaklar. Ayrıca dinleyiciler de forumda soru ya da görüş bildirmek için söz hakkı alabilecekler.

Suriye halkı 15 Mart’tan bugüne Baas diktatörlüğüne karşı direnişini sürdürüyor. 3 binden fazla kişi hayatını kaybetmesine rağmen muhalifler kararlı bir şekilde eylemlerini devam ettiriyor. Zor koşullarda yapılan eylemler, ödenen ciddi bedellere rağmen Suriye’deki ayaklanma Türkiye Müslümanları arasında yeterince gündemleşemedi. Forumda Suriye konusunun neden yeterice gündemleşmediğine de cevap aranacak.

NOT: Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi, Fatih’te Vatan Caddesi üzerindeki Emniyet binasının arkasındadır.

HAKSÖZ-HABER

forum-suriye-intifadasi.jpg

 

HABERE YORUM KAT