1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Müslüman Yayınevi Sahibi Aylardır Gözaltında
Müslüman Yayınevi Sahibi Aylardır Gözaltında

Müslüman Yayınevi Sahibi Aylardır Gözaltında

Rusya'da faaliyet gösteren Sad Yayınevi sahibi Habibullin'in serbest bırakılması için Rusya Müslümanları konuyu gündemleştirmeye devam ediyorlar.

01 Aralık 2010 Çarşamba 14:55A+A-

Rusya Müslümanları ülkedeki Müslüman toplumun gelişimini engelleyen en önemli nedenlerden biri olarak "Sad" yayınevi başkanı ve "Zolotoy Rodnik" dergisinin genel yayın yönetmeni Aydar Habibullin'in gözaltı sürecinin devam etmesini gösterdi.

Aydar Habibullin 25 Eylül 2010 tarihinde göz altına alınmış, "radikal yayın yapmaktan evinde el bombası bulundurmaya", hatta Kuzey Kafkasya direnişçilerine destek sağlamaya" uzanan bir dizi suçlama ile hapse atılmıştı. Sufi kimliği ile tanınan Müslüman liderin bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalması Rusya Müslümanlarının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Aydar Habibullin'in serbest bırakılması için eylem düzenleyen müslümanlar, onun savunmasını organize edecek özel birim de oluşturdu. Devlet başkanı Medvedev, federal savcı Yuri Çayka'ya mektuplar gönderildi. Saratov Eyaleti Müslümanlarının Dini İdaresinin başkanı ve Rusya Müftüler Birliğinin eş başkanı Mukaddes Bibarsov, Aydar Habibullin "sipariş sonucunda" gözaltına alındığını ve aleyhinde dile getirilen suçlamaların sadece cehaletin bir örneği olabileceğini söyledi.

Rusya İslam Mirası hareketi başkanı Şavkat Avyasov ise, ülke yöneticilerinin taleplerini anlayışı ile karşılayacağına inanmak istediklerini ve din adamının serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Tümen Eyaleti Müslümanları Kadılık İdaresinin başkanı Fatıh Garufullin, Penzen Eyaleti Müslümanları Dini İdaresinin başkanı ve Rusya Müftüler Birliği eş başkanı Abbas Bibarsov, Müslüman Hukuklarını Savunma Birimi başkanı İlhom Meracov, "Aydınlık" teşkilatının başkanı Abdurrauf Zabirov, Kabardino Balkarya basın mensubu Azamat Bittirov ve diğer Müslüman liderler Aydar Habibullin'in bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. (Kaynak: Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT