1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Müslüman Katillerinden Çin Zulmüne Destek!
Müslüman Katillerinden Çin Zulmüne Destek!

Müslüman Katillerinden Çin Zulmüne Destek!

​​​​​​​Çin’in Doğu Türkistan’daki vahşeti örtbas için her yolu deneme girişimlerinden birisine Müslüman ülkelerin liderlerinden de destek geldi.

09 Temmuz 2020 Perşembe 15:29A+A-

Fatih Demir / Haksöz Haber

Belarus Hükümetinin BM’e sunduğu ‘Çin’in terörle mücadelesini destekliyoruz’ bildirgesini imzalayan 46 ülke arasında Mahmud Abbas yönetiminde bulunan Filistin, Imran Khan yönetimindeki Pakistan, Kral Selman yönetimindeki Suudi Arabistan ve BAE, Sudan, Yemen, Irak ve Hamaney yönetimindeki İran yer aldı. Müslüman coğrafyalarda akıtılan kanların birçoğunda bu ülkelerin birçoğunun bizatihi yer aldığı düşünüldüğünde Maocu Çin Hükümetinin, Doğu Türkistan’daki Müslümanlara uyguladığı sistematik işkence ve katliamlara ortak olmuş olması kendileri için bir anlam ifade etmemekte olsa gerek. Ne de olsa zalimler ile beraber haşrolmayı yeğlemekteler.

Ancak biz Müslümanlar olarak zulüm ve zalim neredeyse karşısında olmak durumunda olduğumuzu unutmadan, Çin’in ekonomik yaptırımlarından ve yatırımlarından etkilenmek adına bile olsa Çin Hükümetinin bu zulmüne ortak olmadık olmayacağız diyebilmeli ve sessiz dünyanın öncü sesi olabilmeliyiz.

Doğu Türkistan’da 2017’den beri kurduğu bin 300 kampta 3 milyondan fazla Müslüman Uygur Türküne işkence, soykırım, cinayet ve asimilasyonla zulmeden onları demografik soykırıma maruz bıraktığı tespit edilen Çin, yaptıklarının yanına kâr kalması için her yolu deniyor.

Kendisini dünya arenasında şirin göstermeye çalışan bu sahte komünist, asıl kapitalist devletin yaptıklarının yanına kâr kalmaması ve Müslümanların yaşadıkları zulümlere bir son verilmesi için Müslüman ülkelerin bir arada hareket etmesi beklenmekte. Her ne kadar Müslüman halkların yaşadıkları, sözde Müslüman devletlerden tam tersi yönde Çin’i aklayıcı tepkiler gelse de Müslümanları temsil etmeyen bu ülkelerin yanında dünya mazlumları Türkiye’nin gerçek bir Müslüman şahsiyet gibi davranması ve zulmün karşısında yer aldığını belirten açıklamalar ve girişimlerde bulunmasını beklemekte.

Türkiye’nin uzun bir süredir mazlum Müslümanların sesi olduğu, uzak diyarlarda yaşanan acılara zulümlere sessiz kalmadığı zalimler tarafından dâhi iyi bilinmekte. Yine Türkiye’nin mezhepçi, kralcı, zalim, devletlerden farklı tavırlar sergileyerek merhametli ve gerçekçi tepkiler ortaya koyduğu düşünüldüğünde, Türkiye’nin,  Türkiyeli Müslümanlar ve yeryüzü coğrafyasında yer alan mazlum Müslüman halklar için sessizliği kıran bir ses olması gerekliliği ön plana çıkmakta. Kimlik soykırımını aklamaya çalışan bu utanç metnine karşı Türkiye’nin Birleşmiş Milletler nezdinde diplomatik bir girişime öncülük etmesini umuyoruz.

ÇİN'İN ZULMÜNE ORTAK OLAN ÜLKELER 

Çin, Bahreyn, Belarus, Burundi, Kamboçya, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Komorlar, Kongo, Küba, Kuzey Kore, Cibuti, Mısır, Ekvator Ginesi, Eritre, Gine, Gine Bissau, İran, Irak, Laos, Lesotho, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nikaragua, Nijer, Umman, Pakistan, Filistin, Papua Yeni Gine, Filipinler, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Solomon Adaları, Güney Sudan, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela, Yemen, Zambiya, Zimbabve ve Togo.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum