1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi’nin Yargılandığı Dava 10 Aralık’a Ertelendi!
Mursi’nin Yargılandığı Dava 10 Aralık’a Ertelendi!

Mursi’nin Yargılandığı Dava 10 Aralık’a Ertelendi!

2013’te darbe ile görevden uzaklaştırılan Mısır’ın halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin yargılandığı davanın duruşması 10 Aralık’a ertelendi.

06 Kasım 2016 Pazar 19:18A+A-

AA’nın Mısır cuntasının yargı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kahire Ceza Mahkemesi’nde, “yargıya hakaret” suçlamasıyla hâkim karşısına çıkan Muhammed Mursi ve 24 sanık hakkında, tutukluluk hâllerinin devamına ve savunma heyetinin dinlenmesi için duruşmanın 10 Aralık’a ertelenmesine karar verildi.

Savunma heyetinde yer alan avukat Abdulmunim Abdulmaksud, yaptığı açıklamada, Mursi’nin mahkeme salonunda cam bir kafeste durduğunu söyleyerek, “Mursi, her zamanki bilindik hâli üzere duruyordu, cam kafesin yakınında duranlara selâm verdi. Müvekkilimin üzerinde diğer davada hakkında 20 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin bir etki gözükmüyordu.” dedi.

20 Yıl Hapis İsteniyor

Mursi’nin, hakkında 20 yıl hapis cezası verilen “ittihadiyye olayları” davasının 22 Ekim’de görülen duruşmasından bu yana ilk kez görüldüğü ifade edildi.

Mursi hakkında, yargılandığı 5 davadan yalnızca “ittihadiyye olayları”nda 20 yıl hapis cezası olarak verilen nihai karar bulunuyor.

Mursi, itiraz süreçleri devam eden “Hamas adına casusluk” davasında müebbet, “Katar adına casusluk” davasında 40 yıl hapis ve “Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı” olarak da bilinen “hapishaneler baskını” davasında ise idam cezasına çarptırılmıştı.

Mısır’da Mursi’nin darbeyle görevden alındığı 3 Temmuz 2013’ten bu yana Mısır cuntası İhvan’ı ve üyelerini “şiddet ve terör provokasyonu” yapmakla suçluyor. İhvan ise askerî darbeye karşı “barışçıl gösteriler” düzenlediklerini belirterek, cunta güçlerinin göstericileri katlettiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT