1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi’nin Mezarının Görüntülenmesine Sadece Siyonist Medyaya İzin Verildi
Mursi’nin Mezarının Görüntülenmesine Sadece Siyonist Medyaya İzin Verildi

Mursi’nin Mezarının Görüntülenmesine Sadece Siyonist Medyaya İzin Verildi

Mısır'da darbeci Sisi yönetimi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye şehadetinden sonra da saygı göstermedi. Kahire, Mursi'nin defnedildiği mezarlıktan sadece İsrail Kamu Yayın Kurulu'nun görüntü almasına izin verdi.

21 Haziran 2019 Cuma 20:03A+A-

Sisi cuntasının gece vakti apar topar defnettikleri ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin toprağa verildiği mezarlıktan sadece İsrail televizyonunun görüntülemesine izin verdi.

Duruşma salonunda vefat etmesinin ardından 18 Haziran sabahı sadece ailesi ve avukatlarının katılmasına izin verilen bir cenaze töreniyle defnedilen Mursi'nin mezarına hiçbir basın yayın kuruluşunu yaklaştırmayan Mısır makamlarının, sadece İsrail'in KAN televizyonu Arap İşleri ve Orta Doğu Muhabiri Roi Kais'in görüntü almasına izin vermesi dikkati çekti.

Mezarların içinde rahatlıkla dolaşan Kais, daha sonra yayını Kahire sokaklarında sürdürdü. Ülkede hayatın doğal seyrinde devam ettiğini belirten Kais, Mursi'nin vefatının Mısır sokağındaki yansımasına ilişkin ise şunları söyledi:

"Mursi'nin, mahkeme salonunda sanık kafesinde vefat etmesi sonrası yoğun güvenlik önlemleri altında şafak vaktinde defnedilmesiyle oluşan bu büyük dramın, Mısır sokağında herhangi bir etkisi olmadı. Sanki hiç olmamış gibi."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum