1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi’nin Danışmanından Çarpıcı Açıklamalar
Mursi’nin Danışmanından Çarpıcı Açıklamalar

Mursi’nin Danışmanından Çarpıcı Açıklamalar

Muhammed Mursi'nin danışmanı Muhammed Kazzaz açıklamalarda bulundu.

14 Ekim 2013 Pazartesi 15:25A+A-

Yılmaz Bilgen / HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bulunan İhvanı-ı Müslim’in liderlerinden ve Mısır’ın tutuklu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin danışmanı Hüseyin Muhammed Kazzaz direnişin 100. günü münasebetiyle düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Mısırlı akademisyen ve Muhammed Mursi’nin danışmanlarından Muhammed Kazzaz: ‘Mısır, 80 milyonluk bir ülke ancak bu 80 milyonluk ülkede nimetler 32 aile arasında paylaşılmaktaydı. Bizim bu yapıyı değiştirmek istememiz bu çevreleri rahatsız etti. Mısır halkının ülkenin tüm kazanımlarından adil payı alması adına ciddi politikalar yürüttük buda statükonun devamından yana olanları rahatsız etti. İçeride imtiyazlarını kaybetmek istemeyenlerin kendilerine desteğe hazır mihraklarla yaptığı ittifak bilindiği gibi askeri bir darbe olarak Mısır halkının iradesini esir aldı. Lakin Mısır halkı devrime ve değişime karar verdi. Bu amaçla ayağa kalkan bir halkı hiçbir güç yenilgiye uğratamaz, özgürlük yolunda bedel ödesek de bu topraklara yeniden gelecektir’ dedi.

Köle Efendi Düzeni Bitmesin İstiyorlar

Mısır’da olan bitenlerin iç ve dış dengeler açısından doğru tahlil edilmesi gerekiyor diyen Muhammed Kazzaz: Tüm despot idarelerin birer birer çöktüğü bir dönemde Mısır’da eski düzenin ve despotizmin hüküm sürmesi mümkün müdür. Müslüman Mısır halkı gasp edilen haklarını yeniden alacak ve yeniden büyük bir destan yazacaktır’ diye de ekledi.

Kazzaz açıklamalarını; Darbeciler Mısır’da ki kavganın siyasi olduğu iddia ediyorlar. Oysa yapılan darbe ile ‘İslam Devrimi’ ortadan kaldırılmaya çalışılmış ve Mısır halkına açıkça sizin kendi ülkenizi yönetme hakkınız yok denilmiştir. Darbeyi besleyen dış dinamiklere bakıldığında bu tezimizin geçerliliği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır’ sözleriyle sürdürdü.

İhvan-ı Müslim’in mürşidini ve halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nı hapsetmekle bu hareketin bitmeyeceğini ifade eden Muhammed Kazaz:

‘Son 15 günde ülkemizde 350 den fazla darbeyi protesto eden gösteri yapıldı. Özgürlüğü tadan Mısırlılar meşru dairede kalarak çalınan haklarını yeniden kazanacaklardır. Direniş sabır sürüyor ve İnşaallah zaferle de taçlanacaktır’ ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya Bize Karşı Birleşti

Daha ilk günlerden itibaren iktidarlarına yönelik darbe çalışmalarının başladığını belirten Muhammet Kazzaz:

‘Tüm yaşananlardan ders çıkardık. Süreç boyunca ve sonrasında nerede hatalar yaptık diye düşündük ve bunları aramızda konuştuk. Şunu itiraf etmeliyim ki dünya İhvan iktidarına hazır değildi. Belki de biz erken davrandık. Şartların daha da olgunlaşmasını beklemelimiydik diye kendi kendimize sorduğumuz oldu. Bir başka eleştiri noktamızda ‘iktidarı gereğinden fazla bizim gibi düşünmeyen ve Mısır’da değişime ve yeniliğe direnenlerle paylaşmamızdı. Sayın Mursi’de dahil olmak üzere tüm İhvan yöneticileri olarak yumuşak bir geçiş stratejisinde ittifak etmiştik. Sonuçlara baktığımızda bu ictihadımızın yanlış olduğunu gördük’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum