1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi: Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Sisi Darbesine Asla Meşruiyet Tanımayacağım!
Mursi: Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Sisi Darbesine Asla Meşruiyet Tanımayacağım!

Mursi: Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Sisi Darbesine Asla Meşruiyet Tanımayacağım!

Cezaevinde bulunan Mısır’ın halkoyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı ile uzun bir aradan sonra görüşebilen ailesi Muhammed Mursi’nin asla Sisi darbesine meşruiyet tanımayacağı mesajını iletti.

04 Ekim 2018 Perşembe 18:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ailesi Muhammed Mursi ile 19 Eylül’de cezaevinde görüştü. Temmuz 2013’teki darbeden bu yana sadece 3 kez görüşebilmiş olan Mursi ailesi ilk görüşmeyi 6 Kasım 2013’te, 2. görüşmeyi ise 4 Haziran 2017 tarihinde yapabilmişti.

Basına açıklama yapan Mursi’nin oğlu Abdullah iki erkek ve bir kız kardeşi ve anneleri Necla Mursi ile birlikte babalarıyla geçen ay görüşebildiklerini duyurdu. Avukatın bulunmadığı görüşme toplam 25 dakika sürmüş.

Oğlu Abdullah babasının görüşmede kendilerine Mısır halkına ve tercihlerine duyduğu saygının gereği olarak kendisine ve taraftarlarına yapılan tüm baskılara rağmen Sisi darbesini asla tanımayacağını bildirmiş!

Hakkında açılan davalar neticesinde, toplam 5 davadan bir idam ve 48 yıl hapis cezalarına çarptırılmış bulunan Mursi tüm kararlara itiraz etmiş durumda.

Middleeasteye.net sitesinin yer verdiği habere göre, hücrede giderek sağlığının bozulduğu bilinen Mursi’nin durumuna ilişkin olarak konuşan oğlu babasının iyi göründüğünü ama cezaevindeki kötü koşullar nedeniyle kronik diyabet hastası olan babasının zaman zaman ataklara maruz kaldığını ve sol gözünün çok zayıfladığını, ayrıca ülser rahatsızlığına yakalandığını bildirdi. Mursi’nin oğlu ayrıca babasının yerde yatmaya zorlandığı için sırtında ve omurgasında romatizma rahatsızlığının ortaya çıktığını da ekledi.

Mursi’nin 8 Ağustos 2015’te tedavi başvurusunda bulunmasına rağmen durumunda halen herhangi bir gelişme olmamış.

Bu hafta Kahire de çıkarıldığı bir mahkemede Mursi 23 kişiyle beraber Hamas’a casusluk suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Gelecek duruşma 4 Kasım’da görülecek.

Oğlu Mursi’ye hiçbir şekilde dergi ya da kitap ulaşmasına izin verilmediğini, gardiyanlar haricinde hiç kimseyle de irtibat kurmasının kabul  edilmediğini ifade ediyor.

Human Rights Watch örgütü geçen yıl Mursi’nin ailesine yönelik ziyaret kısıtlamaları ve tedavi engeline yönelik bir çağrıda bulunmuştu. Örgütün Ortadoğu sorumlusu Joe Stark konuya dair açıklamasında “Mursi’nin tedavisi Mısır’da binlerce siyasi tutuklunun maruz kaldığı koşullara bir pencere açacak” demişti.   

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum