1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi: Mübarek Rejiminin Kalıntıları Çöpe Atılacak!
Mursi: Mübarek Rejiminin Kalıntıları Çöpe Atılacak!

Mursi: Mübarek Rejiminin Kalıntıları Çöpe Atılacak!

Mısır'da ikinci tura kalan İhvan'ın adayı Mursi, eski rejimin tüm kalıntılarının çöpe atılacağını söyledi

27 Mayıs 2012 Pazar 22:30A+A-

Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, değişim yanlıları ile yapılan toplantının ardından yaptığı basın toplantısında, Mübarek rejiminin kalıntılarını çöpe göndereceklerini söyledi.

Toplantıda, eski rejimin kalıntılarına karşı gerçek bir vatan cephesi oluşturduklarını belirten Mursi, toplantıya katılan parti ve siyasi gruplar ile aralarında hiç bir şekilde ihtilaf bulunmadığını kaydetti.

Diğer adaylara elini uzattığını söyleyen Mursi, ''Ben belli bir din mensuplarının, siyasi bir grubun ve belli bir kesimin değil tüm Mısır halkının cumhurbaşkanı olacağım'' diye konuştu.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Pazartesi günü ülkedeki çeşitli siyasi gruplar ve partiler ile tekrar bir toplantı gerçekleştireceklerini açıklayan Mursi, Mısır'da geçiş dönemini en az zarar ile nasıl tamamlayabilecekleri konusuna yoğunlaştıklarını vurguladı.

Geleceğe baktıklarının altını çizen Mursi, ''Mübarek rejiminin kalıntılarının yeri tarihin çöplüğü olacaktır'' şeklinde konuştu. Hedeflerinin yeni Mısır olduğunu vurgulayan Mursi, eski rejimin devrime karşı engel koymaya çalıştığını iddia ederek, Mübarek rejimin adamlarının eski rejimi tekrar getirebilmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını savundu.

Seçimin ikinci turunun kesinlikle Mısır halkının yararına olacağını vurgulayan Mursi, bu gün yapılan toplantıya katılan diğer siyasi parti ve grupların hedeflerinin bir olduğunu kaydetti.

Bu hedeflerin anayasa, demokrasi, hürriyet, istikrar vatanseverlik ve yeni Mısır olduğuna dikkat çeken Mursi,''Eski rejimin kalıntılarını ayaklarımızla ezeceğiz'' dedi.

Kanunların kaynağı İslam'dır!

Yeni Mısır konusunda bu gün yapılan toplantıya katılan grupların hemfikir olduğunu açıklayan Mursi, toplantıda, en çok tartışılan konunun, geçiş döneminin nasıl atlatılacağı hususundaki yöntemin tespiti olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, 1971 Anayasası'nda bulunan 4 madde konusunda Mısır halkının görüş birliği içerisinde olduğunu kaydeden Mursi, ''1971 Anayasası'nın ikinci maddesinde yer alan 'kanunların kaynağı İslam dinidir' maddesi konusunda hiç bir ihtilaf yoktur'' dedi.

HABERE YORUM KAT