1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi Destekçileri Meydanı Terk Etmiyor (VİDEO)
Mursi Destekçileri Meydanı Terk Etmiyor (VİDEO)

Mursi Destekçileri Meydanı Terk Etmiyor (VİDEO)

Mısır'da ordunun darbe yapmasının ardından Mursi'yi destekleyen göstericiler meydanlardan ayrılmayacaklarını belirtiler.

04 Temmuz 2013 Perşembe 00:24A+A-

Mısır'da ordunun darbe yapmasından ve geçiş dönemi için Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı görevini üstleneceğini açıklamasının ardından Tahrir Meydanı'nda sevinç gösterileri yapılırken, Muhammed Mursi'nin destekçilerinde tepki ve hüzün hakim.

Nasır City ve Kahire Üniversitesi önünde gösterilerine göz yaşları içinde devam eden göstericiler, bu saatten sonra bulundukları gösteri alanlarını terk etmeyeceklerini ve Cumhurbaşkanı Mursi'yi desteklemeye devam edeceklerini vurguluyor.

Mursi'nin bir darbe ile görevinden alınamasının yasal bir süreç olmadığını vurgulayan göstericiler, "Biz buraya kefenizmizle geldik. Gerekirse kefenimiz ile gideriz" diye konuştular.

İskenderiye'de çatışma

Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de Mursi'yi destekleyenler ile karşıtları arasında çatışmalar başladığı bildiriliyor.

Munifiye kentinde ise bazı protestocuların, Müslüman Kardeşler'e ait ofis ve evlerine yönelik saldırı gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum