1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi Azletti; Sisi, Onun Adına Cami Yaptırıyor!
Mursi Azletti; Sisi, Onun Adına Cami Yaptırıyor!

Mursi Azletti; Sisi, Onun Adına Cami Yaptırıyor!

Mısır’da, temmuz ayında yapılan darbenin başaktörü Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, Mursi tarafından görevden alınan selefi Hüseyin Tantavi adına büyük bir cami yaptırıyor.

08 Kasım 2013 Cuma 12:13A+A-

Kahire’nin Tecemmu Hamis bölgesinde inşaatına başlanan cami, devrik diktatör Hüsnü Mübarek döneminin en güçlü adamlarından olan Tantavi’ye iade-i itibar olarak yorumlanıyor. Bir yıl içinde tamamlanacağı belirtilen caminin, Mısır’ın en büyük ve güzel camilerinden birisi olacağı söyleniyor. Caminin ismi, Mareşal Tantavi Mescidi olarak ilan edilerek resimleri billboardlara asıldı.

Siyasi analistler, halkın yüzde 70’inin dini hassasiyeti olan ülkede temmuz ayında darbe yapan ordunun cami yaptırmasının, sarsılan imajını düzeltmeye yönelik algılandığını belirtiyor.

Mursi, 20 yıldan fazla süre boyunca savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı görevlerini yürüten Tantavi’yi Ağustos 2012’de görevden almıştı. Tantavi, 25 Ocak devriminden sonra da 1 yıl boyunca devlet başkanlığı görevini yürütmüştü. Mursi, Tantavi’nin yerine ise Sisi’yi atamıştı. Mursi görevde iken de ordu tarafından, Tantavi adına köprü ve yol yapılmıştı. Öte yandan, Mısır geçiş hükümeti Başbakanı Hazim el Biblavi, ağustos ayından beri ev hapsinde tutulan Mübarek’in kasım ayında yeniden hapse girebileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT