1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Murat Karayılan Aba Altından Sopa Gösterdi!
Murat Karayılan Aba Altından Sopa Gösterdi!

Murat Karayılan Aba Altından Sopa Gösterdi!

PKK’nin üst yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi üyesi Karayılan, Türkiye ile barış görüşmelerine hazır olduklarını söyledi.

21 Mart 2016 Pazartesi 19:33A+A-

Stêrk TV’ye konuşan Murat Karayılan, "Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir" dedi.

KCK yöneticisi, "Dolmabahçe Anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz" ifadelerini kullanan Karayılan, şunları ekledi:

“Yaşanan pratik, Önder Apo özgürleşmeden sürecin ilerleyemeyeceğini bizlere açıkça gösterdi.

Tarih hiçbir döneminde bu kadar imkan elimize geçmemiştir. Halkımız ve dostlarımız bu gerçeği bilmeleri gerekiyor. Her türlü örgütsel, siyasi ve toplumsal imkanlarımız ile her dönemden daha da güçlüyüz.

Erdoğan'dan öncekiler bize diz çöktüremedi, kendisi nasıl diz çöktürecek? Kendisinin de bu gerçekliğin farkında olduğu görülüyor.”

Hanüz “şehir savaşı”na başlamadıklarını ileri süren Murat Karayılan, şöyle devam etti:

“Bu savaş Kürt halkı ile AKP devleti arasında yaşanıyor. Kimse bu gerçekliği saklayamaz. Biz halkımıza sahip çıkıyoruz. Gençlerimize sahip çıkıyoruz. Kürt halkının iradesine sahip çıkıyoruz. Kürt halkına karşı yapılan her türlü zulme karşı çıkıyoruz. Kuşkusuz PKK sahip çıkacaktır, ancak orada PKK kadrosu yoktur.”

Ankara’da yapılan ve TAK’ın üstlendiği saldırı konusunda ise Karayılan, “Eylem ile bizim hiçbir ilişkimiz yok. Biz hiçbir zaman sivilleri hedeflemiyoruz. Biz askeri noktaları hedefliyoruz. Herkes şunu düşünmeli; 24 yaşındaki Üniversite öğrencisi Seher Çağla Demir neden bu eylemi yaptı?” dedi.

Rudaw

HABERE YORUM KAT

2 Yorum