1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Münasebetsiz Bir İlişki Biçimi Olarak İktidar Savunuculuğu
Münasebetsiz Bir İlişki Biçimi Olarak İktidar Savunuculuğu

Münasebetsiz Bir İlişki Biçimi Olarak İktidar Savunuculuğu

Rıdvan Kaya, "Türkiye ile işgal devleti İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik müzakerelerin hükümete yakın medya organlarında ele alınma biçimini değerlendirdi.

23 Aralık 2015 Çarşamba 19:25A+A-

İsrail ile ilişkilerin yeniden tesisine yönelik müzakerelerin sonuç verme aşamasında olduğuna dair tartışmalar üzerine AK Parti iktidarına yakın medya organlarında sergilenen edilgen tutumu eleştiren Rıdvan Kaya İslamcı kimlik iddiasının iktidarın yanlışlarına karşı net tavır almayı gerektirdiğini vurguluyor:

İsrail ile ilişkiler konusu bir kez daha sıcak bir tartışma başlığı olarak gündemde. Gizli saklı yürütülen görüşmelerin 17 Aralık tarihinde İsrail tarafınca medyaya sızdırılması üzerine başlayan tartışmaların Hükümeti derin bir sıkıntıya soktuğu görülmekte. Öyle ki, bu durum iktidar cephesinden sadır olan çelişkili, zikzaklı açıklamalara da açık biçimde yansımakta.

Erdoğan’ın abluka konusunda altını defalarca çizdiği beyanları ve Davutoğlu’nun Filistin davasına ilişkin coşkulu sözleri bir yanda dururken, Hükümet sözcüsü Ömer Çelik’in Siyonist çeteyi ‘dost’ olarak niteleyen açıklamaları ya da Dışişleri bürokratlarının kokuşmuş icraatlarıysa diğer yanda duruyor. Ve bu çelişik manzara İsrail ile ilişkiler konusunda yaşanan zorluğu, ikilemi ortaya koyuyor.

Yazının Devamı >>>