1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mültecilerin Kullandığı Balkan Güzergâhı Kapanacak (Video)
Mültecilerin Kullandığı Balkan Güzergâhı Kapanacak (Video)

Mültecilerin Kullandığı Balkan Güzergâhı Kapanacak (Video)

28 AB ülkesi, Türkiye'den giden mülteci ve göçmenlerin Yunanistan üzerinden AB ülkelerine geçmek için kullandıkları Balkanlar güzergâhını kapatma kararı aldı.

07 Mart 2016 Pazartesi 13:11A+A-

 

AFP'nin haberine göre  Balkanlar güzergahının kapatılma konusunda hazırlanan taslak sonuç bildirgesi, Brüksel'de Türkiye - AB zirvesi sonrasında deklare edilecek. İsmini vermeyen bir AB yetkilisi, göçmenlerin AB sınırları içinde 'kaos ve gerginliğe' neden olduğunu iddia edip, "Önümüzdeki günlerde Balkan güzergâhı kapanacak" dedi. 

Ayrıca bugünkü zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "ekonomik nedenlerle Avrupa'ya geçen mültecilerin tamamına yakınının Türkiye'ye geri kabulü" de istenecek.  

AB zirvesi taslak sonuç bildirgesinde "AB, bu zor zamanlarında Yunanistan'a her türlü desteği sunacak" deniyor. Yunanistan'ın 'büyük çaplı bir insani trajedi ile karşı karşıya olduğu' vurgulanan taslak metinde, 130 bin mültecinin bulunduğu ülkeye 'yeteri kadar maddi yardım desteği' öngörülüyor. 

Üye ülkelere de AB'nin sınırlarını korumak için oluşturulan FRONTEX'in çağrılarına yanıt verme uyarısı yapılan bildirgede Schengen'in yıl sonuna kadar yeniden tesis edilmesi amaçlanıyor. 

HABERE YORUM KAT