1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Mülteciler ev değil, yaşam hakkı istiyorlar!”
“Mülteciler ev değil, yaşam hakkı istiyorlar!”

“Mülteciler ev değil, yaşam hakkı istiyorlar!”

Ufuk Uras mülteciler hakkında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya dikkat çekiyor!

25 Haziran 2021 Cuma 18:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye toplumunun Suriyeli mülteciler konusunda genel olarak başarılı bir imtihan verdiği söylenebilir. Birkaç sene öncesine kadar pekala çok daha olumlu olarak nitelenebilecek olan bu durum ne yazık ki bir takım meşum gelişmeler sonucunda olumsuz etkilendi.

Bu olumsuz etkinin başını ise medya ve siyaset çekiyor. Muhalefet partileri İYİ Parti ve CHP ellerine geçen her fırsatta mültecileri hedef alıyorlar. Bunun en bariz örneklerinden birisini geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gösterdi. “Suriyeliler yüzünden ev kiraları yükseldi. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Allah'ın izniyle milletin takdiriyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri; Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmıyorum. Onların yollarını, köprülerini, hastanelerini her şeylerini yapacağız. Bizim müteahhitler yapacak. Kim finanse edecek? Avrupa Birliği'nden alacağız. Bana söz verdiler... Güle güle diyeceğiz, davulla zurnayla ülkelerine göndereceğiz ve Suriye'de barışı sağlayacağız."

Suriye’de yaşanan katliamları, bir halkın uğradığı soykırımı, tecavüzü basit bir emlak sorununa indirgeyen Kemal Kılıçdaroğlu ürettiği söylem ile toplumda nelere sebep olduğunun farkında bile değil anlaşılan! Mültecileri alakalı alakasız her şeyin sebebi olarak gösteren yaklaşım tarzı mültecilere dönük şiddetin de temel kaynağıdır!

Hamdolsun Kılıçdaroğlu benzeri hatta daha kötü söylem üreten siyasilere karşı hak, hukuk ve vicdan merkezli hadiseyi ele alan kimseler de var. Ufuk Uras, Haber Global’de bu konuya dikkat çekerek şunları söylüyor:

kapak-003.jpg

Ufuk Uras’ın sözleri hakikatleri, vicdan yoksunlarının yüzüne tokat gibi çarpıyor ama nafile! Bir insanın kalbi körleşmişse ne derseniz deyin boşa artık! Asıl mesele vicdan yoksunu olanlara karşı mazlumların hakkını her platformda savunabilmektir!

Uras'ın yaptığı paylaşımın altına çok sayıda destek mesajı geldi. Birkaç tane ırkçı ise saldırganlıklarını göstermeye devam ettiler. Ufuk Uras onlardan birisine şu cevabı veriyor: 

2-222.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum