1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Muhammed Mursi'nin Oğlu Abdullah Mursi Vefat Etti
Muhammed Mursi'nin Oğlu Abdullah Mursi Vefat Etti

Muhammed Mursi'nin Oğlu Abdullah Mursi Vefat Etti

Mısır'ın şehit cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin en küçük oğlu Abdullah Mursi geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

05 Eylül 2019 Perşembe 00:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'ın şehit cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin en küçük oğlu Abdullah Mursi geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

Henüz vefatıyla ilgili ayrıntılara ulaşılamazken AA'da yer alan habere göre ailesinin vefatı teyit ettiği öğrenildi.

Mısır'ın halk desteğiyle başa gelen ilk lider Muhammed Mursi 2013 yılında Abdulfettah Sisi'nin başını çektiği cunta tarafından darbe ile esir alınmış, yıllarca süren esaret hayatının ardından geçtiğimiz Haziran ayında bir mahkeme sırasında insanların gözlerin önünde geçirdiği kalp krizi sonrası şehit olmuştu.


Abdullah Mursi’nin Babası Muhammed Mursi’nin Şehadetinden Bir Ay Sonra Yazdığı Yazı:

Gözümün nuru, ayrılığının üzerinden bir ay geçti, sanki bir gün gibi.

Ey babacığım, defnedildiğin gün kalbim de gömüldü. Birçok ayrıntı da seninle gömüldü; bütün hüzünlerimi silen gülüşün, acılarımı gideren şefkat dolu bakışın, dünya tasalarını unutturan sözlerin ve bütün yara ve acılarımı gideren sıcak kucaklayışın gibi.

Ey babacığım, yolunda, izinde seninle buluşmadıkça gönlüm şifa bulmayacak, örselenmiş ruhum iyileşmeyecek ve üzüntülerim gitmeyecek. Senden sonra yaşama isteğim kalmadı ey babacığım. Hayattan ayrıldın ve varlığında bir gün dönüp yeniden toplanacağız diye sabrederken sensiz nasıl yaşarım?

Vefatından önce sana söyleyemediğim boğazımda düğümlenip kalmış bin bir kelime var. Yokluğun yaşarken ölüm gibi. Dünyadan ayrıldın ancak benden ayılmadın hâlâ içimde yaşamaya devam ediyorsun. Seni her yerde görmeye, her vakit sesini duymaya devam ediyorum. Biricik tesellimiz şehid olman ve Rabbin katında rızıklanıyor olmandır, ki bunu umuyoruz. Allah’a karşı seni temize çıkarmıyoruz, O, her şeyi bilendir. Mizanın ve hükümlerin kutsal adaletinin gölgesinde buluşmayı umuyoruz.

Allah rahmeti ve razılığı üzerine olsun ey babacığım, Allah’ın selamı üzerine olsun. İyiydin, hoştun, son durağın da hoş olsun, güzel olsun. Ey Allahım, cennetinde, nebin Muhammed (sav.)’in havzının başında bizi bira araya getir.

HABERE YORUM KAT

21 Yorum