1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Muhammed Mursi’nin Davası Yine Ertelendi
Muhammed Mursi’nin Davası Yine Ertelendi

Muhammed Mursi’nin Davası Yine Ertelendi

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin dava duruşması ertelendi.

17 Ocak 2016 Pazar 17:08A+A-

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş CumhurbaşkanıMuhammed Mursi ile 24 sanığın yargılandığı “yargıya hakaret” davasının duruşması ertelendi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 24 kişinin “yargıya hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 18 Şubat'a ertelendiği bildirildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde, Mursi'nin yanı sıra aralarında avukat, gazeteci, aktivist ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının da bulunduğu "yargıya hakaret ve yargının işleyişine müdahale etmek" suçlamasıyla yargılanan 24 sanıklı davanın duruşmasının, savunma heyetinin talebi üzerine 18 Şubat'ta görülmesine karar verildi. 

Kamuoyunda “Büyük casusluk” olarak bilinen davada müebbet (25 yıl), İttihadiye Olayları davasında 20 yıl hapis, “Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı” olarak da bilinen “hapishaneler baskını” davasında ise idam cezasına çarptırılan Mursi'nin “yargıya hakaret” ve “Katar adına casusluk” davalarındaki yargılanma süreci devam ediyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT