1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden İki Ayrı Noktada Esed Güçlerine Operasyon
Muhaliflerden İki Ayrı Noktada Esed Güçlerine Operasyon

Muhaliflerden İki Ayrı Noktada Esed Güçlerine Operasyon

Suriyeli direniş grupları bu sabah Hama kırsalının kuzeybatısında ve Kefarhavd’daki rejim güçlerine operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

19 Haziran 2019 Çarşamba 11:52A+A-

Şarku'l Avsat’ta yer verilen bir habere göre, Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden bir komutan duruma dair şu açıklamalarda bulundu:

“Suriyeli Muhalif gruplar, Feth-i Mübin çatışması kapsamında Hama’nın kuzey kırsalındaki çok sayıda bölgeyi hedef alan bir askeri operasyon başlattı. Ensar-ı Tevhid grubundan bir savaşçı patlayıcı yüklü bir araçla Suriye rejim güçlerine ait bir bölgede bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi. El- Celmata köyüne yakın olan Usman Vadisi'nde gerçekleştirilen saldırıda 25 rejim askeri öldü."

Askeri komutan, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada Ulusal Kurtuluş Cephesi savaşçılarının Usman Vadisi ve Celmata Köyü'nde girdikleri şiddetli çatışmalar sonucunda bir grup rejim askerini esir aldıklarını bildirdi. Ayrıca Rus savaş uçaklarının ez-Zeka Köyü, el-Mulih Tepesi ve Osman Vadisi’ni hedef alan hava bombardımanları gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Komutan açıklamasına şöyle devam etti:

“Muhalif grupların başlattığı operasyondan önce rejim kuvvetleri Hama kırsalı ve İdlib’deki askeri varlığını güçlendirmişti. İran ve Rus kuvvetlerinin doğrudan denetim ve desteğiyle büyük bir askeri operasyona hazırlanıyorlardı.”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) yapılan açıklamada, Suriyeli muhalifler ve rejim güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda en az 45 askerin öldüğü bildirildi. SOHR Müdürü Rami Abdurrahman “Şiddetli çatışmalar bu sabah başladı. Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ) ve savaşçı gruplar, Hama’nın kuzey kırsalında rejim güçlerine ait yerlere saldırılar gerçekleştirdi” diye konuştu.

Bu sırada Suriye ve Rus savaş uçaklarının, İdlib ve Hama’nın kırsal bölgelerine bombardımanlarını devam ettirdikleri bildirildi.

İdlib'deki Suriye muhaliflerine bağlı Sivil Savunma’dan bir kaynak da şu açıklamada bulundu:

“Suriye ve Rus savaş uçakları bugün Kafr Zita şehri, Hasraya ve Zeka köylerindeki çok sayıda bölgeye hava bombardımanı gerçekleştirdi. Helikopterlerle Hama’nın kuzey kırsalındaki Kafr Zita şehrine çok sayıda patlayıcı madde ile saldırıldı. Ayrıca İdlib’in güney kırsalındaki Han Şeyhun şehrine de varil bombaları atıldı.”

Bir operasyon da Kefarhavd’da

Direniş gruplarının ayrıca bugün Kefarhavd’a da operasyon başlattığı kaydedildi. Gerçekleşen operasyon sonucu rejim saflarında çok sayıda milis öldürüldü ve yaralandı.

Fetih Medya’nın konuyla alakalı geçtiği haberde “Feth’ul Mubin operasyonları dahilinde bölgedeki rejim kontrol noktaları ele geçirildi. Saldırı sonrasında muhalifler zayiat vermeden birliklerine geri döndü.” denildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum