1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhalefetin sinekten yağ çıkartmaya çalışan “tost edebiyatı”
Muhalefetin sinekten yağ çıkartmaya çalışan “tost edebiyatı”

Muhalefetin sinekten yağ çıkartmaya çalışan “tost edebiyatı”

Sol-Kemalist yayın organları AK Parti Milletvekilini anlaşılması güç bir şekilde algı operasyonuna alet etti!

17 Eylül 2021 Cuma 16:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet, Yeniçağ, KRT, Oda TV, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı’yı hedef almak için çok ucuz bir numaraya başvurdular. Ravza Kavakçı’nın arkadaşlarıyla oturmak için gittiği bir mekanda 500 liralık tost yapıldığını öne süren yayın organları kendileriyle çelişerek bayağılığın sınırlarını zorladılar.

Arama motoruna “Ravza Kavakçı, tost” yazdığınız zaman çıkan haber başlıkları şöyle: “500 liralık tostun denendiği lüks mekandan bakın hangi AKP'li çıktı / AKP'nin gözdesi Kavakçı, 500 liralık tostun yapıldığı mekanda görüntülendi / AKP'li vekil 500 liralık tostun yapıldığı mekandan çıktı / 12 bin liralık ayakkabıdan sonra bir AKP vekil de lüks mekandan çıktı / 500 liralık tosttan Ravza Kavakçı çıktı!”

Bir sonraki başlıkta “Ravza Kavakçı 500 liralık tost yedi” vurgusunun gelmesine az kalmış denebilir. Olayın aslı ise içerikte gizli.

Orkun Işıtmak isimli bir YouTuber İstanbul’da çeşitli mekanları gezerek en ucuzundan pahalısına kadar yapılan tostları deniyor. 5 lira ile başlayan bu anlamsız iş 500 liraya kadar çıkıyor. Ancak 500 liralık tostun yapıldığı mekan sahibi normalde böyle bir ürünleri olmadığını özellikle belirtiyor. Program için özel olarak yapılan tostun maliyeti 500 lira. Normal şartlarda zikredilen mekanın böyle bir ürünü yok kısaca! Ravza Kavakçı ise o esnada mekanda arkadaşlarıyla oturuyor.

Bu es geçilmemesi gereken “detay” yukarıda zikredilen yayın organlarının haber içeriklerinde de var ancak kelimelerin arasın gizlenmiş tabiri caizse. Başlıkla algı oluşturulmuş bile. Artık kime ne anlatsanız bir şey değişmez!

Bu bayağı muhalefet anlayışının iyice alçaklaştığı yer ise “12 bin liralık ayakkabı” hadisesinin Ravza Kavakçı’nın dahli olmayan bu yalan üzerine kurulu algı ile birleştirerek verilmesinde yatıyor. Yalan ve manipülasyon üzerine muhalefet dili oluşturanların yaptıkları eleştiriler de sorgulanabilir hale geliyor haliyle. Sinekten yağ çıkartan tost edebiyatıyla eleştiri yapmaya çalışanlardan ne beklenebilir ki?

HABERE YORUM KAT

6 Yorum