1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhacir kardeşlerimiz bizim için nimettir…
Muhacir kardeşlerimiz bizim için nimettir…

Muhacir kardeşlerimiz bizim için nimettir…

Osman Nûri Topbaş Hoca mültecileri hedef alan nefret söylemlerinin ne kadar sorunlu bir yaklaşım olduğunu izah ediyor.

29 Mart 2023 Çarşamba 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Mültecilik İslam geleneğinin önemli bir parçası. Bizim peygamberimiz (sav) mülteci bir peygamber. Hicreti zaman algısının merkezine yerleştiren bir dinin mensupları muhacirin ne olduğunu ve ona evini açan ensarın kıymetini de bilirler. Muhacir-ensar kardeşliği dinimizin en esaslı meselelerinden birisidir.

Kendi ihtiyacı olmasına rağmen kardeşlerini kendisine tercih eden ensar hakkında şöyle denmiştir:

 … Allah onlardan râzı olmuş, onlar da Allah’tan râzı olmuşlardır. Allah onlar için her tarafında ırmaklar çağlayan, içinde ebedî kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte en büyük başarı ve kurtuluş budur. (Tevbe, 100)

Bugün ise Suriyeli muhacir kardeşlerimiz bizlere sığındılar. Türkiye toplumu bu önemli sınavı sırtlanmayı başarsa da bir süre sonra müfteri, yalan makinesi ırkçıların propagandaları atmosfere hakim olmaya başladı.

Suriyeliler gitsin” söylemi yaygınlık kazanıyor. Osman Nûri Topbaş Hoca bu söylemi dile getirenlere uyarılarda bulunuyor. “Vicdan kuruması” şeklinde nitelediği bu söylemin arkasında çok sorunlu bir yaklaşım olduğunu ifade eden Topbaş “muhaciri nimet bilmek ensar bilincinin göstergesidir” söylemiyle Suriyeli kardeşlerimizin bizler için nimet olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum