1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mücahidler “Apaçık Fetih Operasyonu” Başlattı
Mücahidler “Apaçık Fetih Operasyonu” Başlattı

Mücahidler “Apaçık Fetih Operasyonu” Başlattı

Şam Kartalları Tugayı ve Ahraruş Şam İslami Hareketi, bazı bölgeleri özgürleştirmek için “Apaçık Fetih Operasyonu” başlattı.

20 Haziran 2013 Perşembe 14:10A+A-

Apaçık Fetih Operasyonu'nun Şam Kartalları Tugayı ve Ahraruş Şam İslâmi Hareketi tarafından başlama ilanı bu sabah verildikten sonra, muhalifler Basanqul Bölgesinde ve Evram el-Cevz bölgesinin batısındaki ordu kontrol noktalarını bombaladı. Bir tank ve askeri mühimmat dolu arabalar patlatıldı.

Muhalifler  Kıyasiyye kontrol noktasına baskın yaparak bir T62 tankı ve BMP aracı ele geçirdiler. Ve kontrol noktasındaki askerlerden bir kısmını öldürdüler. (Şu anda) bir bina kaldı ve muhalifler kontrol noktasında tamamen hakimiyeti sağlamak için ona yöneldiler.

Kehribâ kontrol noktası da bölgede önemli bir konumdaydı. Mücahitler tüm binaları ve içlerinde bulunan bazı mekanizmaları patlattı. Ve muhalifler şu an hakimiyeti sağlamak için ilerliyorlar.

Bununla beraber, harp uçakları keşif uçuşları gerçekleştirdi. Şöyle ki üç defadan fazla uçuş yaparak operasyon çevresindeki bölgelerdeki köyleri ve beldeleri bombaladı. Bombalanan köylerin içinde er-Râmî, Kıyasât ve çevredeki diğer köyler var.

Şam Kartalları Tugayı ve Ahraruş Şam İslâmi Hareketi Operasyon İlanı

”Onlarla savaşın ki Allah sizin elinizle onları azablandırsın, rezil etsin ve sizi üstün getirsin de müminlerin gönüllerini ferahlandırsın, kalblerindeki öfkeyi gidersin.”

“Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.”

Biz, Şam Kartalları Tugayı ve Ahraruş Şam İslâmi Hareketi olarak, İdlib’te Eriha’nın batısındaki Basanqul Bölgesi’ndeki Esed ordusunun elinde olan kontrol noktalarının (Kehriba kontrol noktası, Kıyasiyye kontrol noktası, Es’ad kontrol noktası, Medacin kontrol noktası, Evram el-cevz kontrol noktası) özgürleştirilmesi için “Apaçık Fetih Operasyonu”nun başladığını bildiriyoruz. Operasyonun amacı Eriha-Lazkiye yolundaki uzun bir alanı ele geçirerek İdlib’teki ordunun karargâhlarına (Mestûme kampı, Girmîd kampı, Eriha kampı) yardım gelmesini engellemek… Ve bu yüzden de baskın yapmak için oraya tam bir çember kuruluyor.

Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.

Kaynak: Suriye Haber Ajansı / Suriye İslam Cephesi

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum