1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Modernist-rasyonalist din anlayışının yol açtığı sefaletin yansımaları
Modernist-rasyonalist din anlayışının yol açtığı sefaletin yansımaları

Modernist-rasyonalist din anlayışının yol açtığı sefaletin yansımaları

Sosyal medya üzerinden nefret yüklü paylaşımlarını Kemalizm’e yaranmak için serdeden popülist ve şovenist ilahiyatçıların düştükleri çukur, ibret olunası türden!

13 Mayıs 2022 Cuma 14:24A+A-

HAKSÖZ HABER

“Modern, çağdaş, laik, eşitlikçi, birleştirici, özgürlük yanlısı olduğunu iddia eden, Kemalizm’e minnet duyan ilahiyatçıların” ağzından, ırkçılık yanlısı ve nefret diliyle harmanlanmış “dini”, “siyasi” söylemler çıkmaya devam ediyor.

Kendilerine göre yeni bir din algısı üreten, Kur’an’ın emir ve peygamberin öğretilerinden bir o kadar uzak olduğu görülen Kemalist ilahiyatçıların, şovenist söylemlerine bir yenisi eklendi.

Sosyal medya üzerinden nefretini kusan İsrafil Balcı adlı Kemalist ilahiyatın yeni gözbebeği: “Sınırlarımız niçin yol geçen hanı? Esed kapsamlı af ilan ettiğine göre, biz neden hâlâ bu kaçkınlara muhacir rolü vermeye çalışıyoruz? Neyin ısrarı? "Şerefsiz!" şeyhler ve katil prenslerle barışabiliyorsak, bu yol Esed'le niçin denenmiyor ve ülkemiz bu yükten kurtarılmıyor?” dedi.

israfil-balci-001.jpg

Esed’e arka çıkan, muhacirlere ‘kaçkın’ hitabında bulunan laikliğiyle gurur duyan utanmaz şahıs, hakaret ifadeleri ile bezeli mesajlarında yer alan “öfkesi ve kiniyle” dikkat çekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum