1. HABERLER

  2. HABER

  3. MLKP’den Türkiye'ye Tehdit
MLKP’den Türkiye'ye Tehdit

MLKP’den Türkiye'ye Tehdit

MLKP Merkez Komitesi, “Katliamın hesabını sormak ve devrimci savaşımı büyütmek MLKP'nin boynunun borcudur. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da da, Rojava ve Şengal'de de bu borç ödenecektir” şeklinde açıklama yaptı.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 01:05A+A-

Suruç’ta SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) üyelerinin bombalı saldırı ile katledilmesine ilişkin açıklama yapan MLKP Merkez Komitesi, “Katliamın hesabını sormak ve devrimci savaşımı büyütmek MLKP'nin boynunun borcudur. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da da, Rojava ve Şengal'de de bu borç ödenecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MLKP Merkez Komitesi, katliam, işkence ve tecavüz makinası, faşist politik IŞİD'in aşağılık yüzünü bu kez de Pirsus’ta gösterdiğini belirtirken, IŞİD için "İslamcı" tabirini kullanması dikkat çekti.

Dökülen kanlardan AK Parti'yi de sorumlu tutan MLKP, "İnkarcı sömürgeciliğin faşist militarist kurumlarının da ellerindedir. Yalana ve demagojiye batmış alçakların ikiyüzlü açıklamaları kimseyi aldatamaz. Suç ortaklığı sayısız kanıtla ortadadır." dedi.

"KOBANİ'DE, 6-8 EKİM OLAYLARINDA CEPHENİN EN ÖNÜNDEYDİLER" 

IŞİD'in sosyalist gençlere saldırısının tesadüf olmadığını iddia eden örgüt, "Çünkü, onlar, Kobanê direnişinde ve Rojava devriminin tüm cephelerinde savaştılar, Emre olup, Sinan olup, İvana olup ölümsüzleştiler. Çünkü onlar, Haziran ayaklanmasında, Kobanê dayanışmasında ve 6-8 Ekim serhildanında mücadelenin en ön cephelerine koştular. Çünkü onlar, direniş ve eylemdeki işçilerle ve ezilenlerle omuz omuza durdular. Çünkü onlar kadın özgürlük mücadelesinde, kadın isyanında öne atıldılar. Çünkü onlar faşizmin tutuklama terörüne ve zindanlarına boyun eğmediler. Çünkü onlar sosyalizm mücadelesinin bayraktarıydılar" dedi.

AK PARTİ'YE TEHDİT

AK Parti'ye IŞİD'le ortaklık iftirası atan örgüt, şu sözlerle tehdit etti:

"Türk ve Kürt halklarımızdan, Çerkes, Arap, Laz, Ermeni, Rum, Boşnak, Gürcü, Abhaz, Süryani, Roman ulusal topluluklarından, Alevi ve Êzîdî inancından, sömürü ve zulüm düzeninin hizmetindeki politik İslamcılığa hayır diyen Müslümanlardan işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları, emekçileri, köylüleri, LGBTİ bireyleri, aydınları, sanatçıları, bilim insanlarını ölümsüzlerin uğurlamalarına katılmaya, DAİŞ ve AKP cephesine karşı tek yumruk, tek barikat olmaya, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Katliamın hesabını sormak ve devrimci savaşımı büyütmek MLKP'nin boynunun borcudur. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da da, Rojava ve Şengal'de de bu borç ödenecektir."

Kaynak: Haber10

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum