1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. MİT Tartışması Üzerinden Suriye Direnişini Karalamak
MİT Tartışması Üzerinden Suriye Direnişini Karalamak

MİT Tartışması Üzerinden Suriye Direnişini Karalamak

Suriye direnişini karalamaya yönelik çabalar garip boyutlar kazanıyor. Yeni Akit gazetesinin bugün manşetine taşıdığı haber de bu yöndeki çabaların bir benzeri olarak yorumlanmaya çok müsait.

18 Şubat 2012 Cumartesi 16:36A+A-

Suriye direnişini karalamaya yönelik çabalar garip boyutlar kazanıyor. Yeni Akit gazetesinin bugün manşetine taşıdığı haber de bu yöndeki çabaların bir benzeri olarak yorumlanmaya çok müsait.

Yeni Akit’in bugün “Fransız ajanları Hatay’da” manşetiyle yayınladığı haber ilk bakışta son günlerin sıcak gündemi olan MİT tartışmalarıyla ilgili gibi görünüyor. Ne var ki, haberin devamını okuduğunuzda çok farklı bir mesajla karşılaşıyorsunuz.

Ali Eyvaz’ın imzasını taşıyan haberde, Hatay’daki Suriyeli mültecilerin sığındığı kampa Amerikan, Fransız ve İsrailli ajanların sızdığı ve bu ajanların Özgür Suriye Ordusunu silahlandırıp Suriye’de provokatif amaçlı bir takım eylemler organize etmeye çalıştıkları iddia ediliyor. MİT’in bu faaliyetleri engellemeye çalıştığı ve bizzat Hakan Fidan’ın bölgeye giderek Suriye ile Türkiye’yi savaşa sürüklemeye yönelik girişimleri boşa çıkarmaya yönelik tutum geliştirdiği ifade ediliyor. Hakan Fidan’ın hedef alınmasının ardında da bu gelişmelerin izlerinin aranması gerektiği vurgulanıyor.
Hakan Fidan’ın hedef alınmasıyla Suriye ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmeyi hedefleyen istihbarat örgütlerinin bir ilişkisi var mıdır bunu bilmek çok kolay değil ama bu haberin satır aralarında Özgür Suriye Ordusunun mahkûm edildiği çok açık. Bir adım ilerisine geçildiğinde ise Suriye halkının zalim Esed diktasına karşı haklı direnişinin tümüyle emperyalist bir komplo olarak yaftalanması işten bile değil.

Ne enteresandır ki, Özgür Suriye Ordusunun kurucusu Albay Harmuş’un kaçırılıp Baas yönetimine teslim edilmesi olayı daha tam olarak aydınlatılamamış ve MİT, bu korkunç olayla ilgili kendisine yöneltilen suçlamaları tam olarak cevaplamış değil. Eğer bu haber MİT kaynaklıysa, öncelikle bu konuya dair kamuoyuna tatmin edici bir açıklama borcu olan MİT’in farklı ajan hikâyeleriyle konuyu saptırdığı rahatlıkla söylenebilir. 

Yeni Akit’te daha önce de birkaç kez Suriye’deki direnişi dolaylı yollardan mahkûm etmeye yönelik bazı haberler yer almıştı. Gazetenin Ankara bürosundan Ali Eyvaz imzasını taşıyan bu tür haberlerin gazetenin genel yaklaşımını yansıtmadığını düşünüyoruz. Yeni Akit sürecin başından itibaren zalim, katil bir çetenin katliamlarına karşı Müslümanların hakkını savunma, direnişe destek olma çizgisinde yayın yaptı. Bu noktada Yeni Akit yönetimini bu tür şaibeli haberler karşısında daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz.

Haksöz Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum