1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: Son Çare Havadan Yardım Göndermek
Mistura: Son Çare Havadan Yardım Göndermek

Mistura: Son Çare Havadan Yardım Göndermek

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, “Kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran'a kadar insanî yardım ulaştırılması konusunda ilerleme kaydedilemezse son çare havadan yardım göndermeye başvuracak.” dedi.

19 Mayıs 2016 Perşembe 16:32A+A-

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran'a kadar “insanî yardım” ulaştırılması konusunda ilerleme kaydedilemezse son çare olarak havadan yardım göndermeye başvuracaklarını söyledi.

BM insanî erişim çalışma grubunun toplantısının ardından Mistura ve “Uluslararası Suriye Destek Grubu”nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland ortak basın toplantısı düzenledi.

Mistura, geçen günlerde Darayya'ya gönderilen insanî yardımların Esed rejimi tarafından geri çevrildiğini anımsatarak, “Yetişkin, karnı tok askerler bebek mamasının Darayya'ya girişini engellediler.” dedi.

“Son Çare Havadan İnsanî Yardım Ulaştırmak”

Kuşatmaları “ortaçağ tekniği” olarak niteleyen Mistura, “1 Haziran'a kadar insanî yardımların ulaştırılmasına yönelik ilerleme kaydedilmezse, uluslararası toplum son çare olarak havadan insanî yardım ulaştırmaya başvuracak.” şeklinde konuştu.

Cenevre'deki barış görüşmelerinin ne zaman başlayacağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Mistura, “Tarih uzak değil ama çatışmaların durdurulması ve insanî yardımların ulaştırılmasında ilerleme kaydedilmeden tarihi açıklamayacağım.” ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT