1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlı Selefi Lider: "Piramitleri Yıkın"
Mısırlı Selefi Lider: Piramitleri Yıkın

Mısırlı Selefi Lider: "Piramitleri Yıkın"

Mısır’da Taliban ile irtibatlı selefi bir lider Sfenkslerin ve Piramitlerin yıkılması çağrısında bulundu.

12 Kasım 2012 Pazartesi 17:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mübarek döneminde iki kez hapis cezasına çarptırılan Murcan Salim el-Cuhari Afganistan’da yıkılan Buda heykellerine atıfta bulunarak “Bizim Afganistan’da yaptığımız gibi tüm Müslümanlar bu putları yok etmelidir” şeklinde konuştu.

“Allahu Teala Resulü’ne bu tür putları yıkmayı emretmiştir” diyen el-Cuhari “Ben Taliban ile birlikteyken Buda heykellerini yıkmıştık” şeklinde konuştu.  

El-Cuhari’nin açıklamalarının Tahrir meydanında binlerce kişinin yeni anayasada şeri hükümlerin esas alınması çağrısında bulunmasından bir gün sonra gelmesi dikkat çekti.

Öte yandan Cuhari’nin görüşlerine itiraz eden Tunuslu Nahda partisinin başkan yardımcısı Abdulfettah Moro ise katıldığı televizyon programında Cuhari’nin görüşlerine itiraz ederek, ünlü kumandan Amr ibnul As’ın Mısır’ı fethettiğinde bu heykellere dokunmadığını hatırlattı.

“Öyleyse sen bunu nasıl yapacaksın” diye soran Moro Resulullah’ın bahsedilen putları insanlar bunlara taptıkları için imha ettiğini, oysa Sfenksler ve Piramitlere kimsenin tapmadığını hatırlattı.

50 yaşındaki el-Cuhari’nin Mısır’da şiddet eğilimli görüşleriyle tanınmış bir kişi olduğunu belirten “Egypt Independent”  gazetesi ise konuyla ilgili haberinde şunlara yer verdi:

“El-Cuhari, birisi ömür boyu olmak üzere iki defa hapis cezasına çarptırılmış; bunun üzerine Mısır’dan Afganistan’a kaçmış ve orada Amerikan işgali sırasında ağır bir biçimde yaralanmıştır. 2007’de Pakistan’dan Suriye’ye geçmiş ve Suriye devletince yakalanarak Mısır’a iade edilmiştir. 2011 yılı başında Mübarek’in devrilmesi üzerine mahkeme kararıyla serbest bırakılmıştır:” 

 

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum