1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlı Darbeci Generallerin Mursi Yalanı
Mısırlı Darbeci Generallerin Mursi Yalanı

Mısırlı Darbeci Generallerin Mursi Yalanı

Independent gazetesinde yer alan, Orta Doğu muhabiri Robert Fisk imzalı habere göre Mısır, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Mursi'nin askeri cezaevi yerine sivil bir cezaevinde kaldığı konusunda dünyaya yalan söylemiş olabilir.

24 Şubat 2015 Salı 13:07A+A-

Gazeteye göre Mısırlı darbeci generallerin arasında iki yıl önce geçen bir konuşmanın Independent'a da gönderilen kayıtları, Mursi'nin 2013'te görevinden hukuksuz bir biçimde alındığına dair deliller sunuyor.

Konuşma kayıtlarına göre Sisi için çalışan dönemin darbeci generalleri aralarında seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi'yi koyacakları yeni bir hapishane binası inşa etmeyi, binayı askeri bir cezaevinin yanına inşa ederek, kapısına askerler yerine polis dikmeyi ve bu şekilde yargıyı kandırmayı konuşuyorlar.

Gazeteye göre eğer Mursi'nin Mısır başsavcılığı yerine, ordunun mahpusu olarak tutulduğu kanıtlanırsa, Sisi ve yönetimi dünya karşısında darbe yapmadıklarını savunamayacak durumda olacaklar.

Fisk, sızan kayıtların Birleşmiş Milletler'e gönderdildiğini yazarak, Mısırlı generallerin darbe suçlamasını 2013'ten bu yana reddetiklerini, ancak şimdi BM'nin bu yeni delillere göre bir değerlendirme yapacağını söyledi.

Sisi ise kayıtların gerçek olmadığını iddia ediyor.

Ancak Mursi'nin avukatları kayıtların bilimsel olarak incelendiğini ve gerçek olduklarını söylüyor.

BBC TÜRKÇE

HABERE YORUM KAT