1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Mısır’da yaşanan zulme karşı meydanlara!
Mısır’da yaşanan zulme karşı meydanlara!

Mısır’da yaşanan zulme karşı meydanlara!

Sisi cuntasının gerçekleştirdiği askeri darbenin yıldönümünde zulme ve tuğyana karşı Saraçhane Parkı’nda bir araya gelinecek!

03 Temmuz 2021 Cumartesi 11:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Her eylem yeniden diriltir beni

Nehirler düşlerim göl kenarlarında!

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’yi devirmek ve tasallut rejimini inşa etmek için gerçekleştirilen askeri darbe bundan tam 8 sene önce 3 Temmuz günü gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanı Sisi’nin başını çektiği cunta Batı dünyasının ve işbirlikçi rejimlerin de desteğini alarak Mısır halkının canına kast etti. Binlerce Müslüman Adeviyye Meydanı’nda şehit edildi. Namaz kılan kadın ve yaşlıların üzerine ateş açan cuntacılar halka önderlik eden insanları ise doğrudan hedef alıyordu.

Mısır’da en örgütlü İslami yapı olan Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın yönetici isimleri tek tek hapsedildi. Öncü isimlerin yakın akrabaları ise keskin nişancılar tarafından meydanlarda katledildi!

Zulüm burada da bitmiyor. Hapisteki zor şartlarda hayatını kaybedip –inşallah- şehit olan Müslüman Kardeşler yöneticileri de var. Muhammed Mursi de bakımsızlıktan ve sağlık koşullarının kötüleşmesi sebebiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Zalim Sisi cuntası Mursi’nin akıbetine uğratamadığı öncüleri ise idam ederek Mısır’ın özgürlük ve adalet mücadelesini tarihe gömmek istiyor! Sisi’nin bu cüretkar tavrına karşı sesimizi yükseltmek zorundayız!

“Müminler bir vücudun azaları gibidir…” diyen Allah Resulü (sav) çağrısını hatırlayalım! “Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirle­rini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”

Mısır’daki kardeşlerimizi ateşler içinde yalnız bırakmayalım! Yeryüzündeki her bir Müslüman, Muhammed Biltaci’nin akıbetinden sorumludur! Biltaci’yi ve son kararlarla hakkında idam hükmü verilen 11 Müslümanı karanlığa teslim edemeyiz!

İdam kararlarına karşı bugün saat 17.30’da Saraçhane Parkı’nda bir araya gelerek insanlığın bitmek bilmez direniş-zulüm hikayesinde tarafımızı belli edelim! Eylemlerde direniş bayrağını yükselterek zulme karşı hakkın yanında tavır aldığımızı önce Rabbimize sonra insanlığa gösterelim. Köksüz, onursuz amellerin değil resullerin yolunun takipçisi olanlar çağlayan bir nehir misali tekbir nidalarıyla Mısır’ın sokaklarına kadar seslerinin duyulmasını sağlayacaktır! Tarih buna şahit olsun!

Meydanlarda atılacak bir slogan bile kardeşlik için atıldığı için Allah katında bir karşılığı vardır. Dünyada ise bu slogan yankılanacak ve mutlaka bir yerden karşılık bulacaktır! 

e5mw8ogxmamhvl9-001.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT