1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Tiyatro Tamamlandı: Sisi 4 Yıl Daha Zulmünü Sürdürecek!
Mısır’da Tiyatro Tamamlandı: Sisi 4 Yıl Daha Zulmünü Sürdürecek!

Mısır’da Tiyatro Tamamlandı: Sisi 4 Yıl Daha Zulmünü Sürdürecek!

​​​​​​​3 gün boyunca süren oylamaya ve her türlü yönlendirmeye, baskıya rağmen Sisi 60 milyon seçmenin kayıtlı olduğu Mısır’da ancak 23 milyon oy alabildi!

29 Mart 2018 Perşembe 19:17A+A-

HAKSÖZ HABER

2013'te ülkenin seçimle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek iktidara el koyan Abdülfettah es Sisi’nin düzenlenen göstermelik seçimleri kazandığı ilan edildi. Geçerli oyların yüzde 92’sini aldığı bildirilen Sisi 2014’te oturduğu koltuğu 2022’de terk etmeyi planlıyor.

Mısır'da 2013 yılında Sisi'nin 3 gündür devam eden ve her türlü teşvik ve baskıyla seçmenlerin kendisi için oy vermeye zorlandığı seçimler neticesinde yeniden cumhurbaşkanı seçildiği açıklandı. Katılım tüm baskılara rağmen % 40’ın altında kaldı.

Mısır medyasına göre Yarın Partisi Genel Başkanı Musa Mustafa Musa yaklaşık yüzde 3 oy aldı. Adaylığını açıklayan herkesin tutuklandığı seçimlerde Sisi’ye hayranlığıyla bilinen Musa’nın oyların %3’ünü aldığı bildiriliyor. 

Abdülfettah es Sisi, 2014'teki seçimde yüzde 97 oy oranıyla cumhurbaşkanı seçilmiş, bu seçimlerde katılım % 47 civarında olmuştu.

Resmi sonuçlar, pazartesi günü ilan edilecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum