1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Siviller Askerî Mahkemeye Sevk Ediliyor
Mısır'da Siviller Askerî Mahkemeye Sevk Ediliyor

Mısır'da Siviller Askerî Mahkemeye Sevk Ediliyor

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat, Ağustos 2013 - Ekim 2014 tarihleri arasında "şiddet eylemleri gerçekleştirdikleri" iddiasıyla Giza kentinden 58 sivili askerî savcılığa sevk etti.

15 Haziran 2015 Pazartesi 11:00A+A-

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilere müdahale edilmesinin ardından, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın ülke dışındaki yöneticilerinin, Giza kentindeki Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticileriyle anlaşıp "ülke içi terör eylemlerini artırma" kararı aldıkları ileri sürüldü.

Başsavcı Berekat'ın, "şiddet eylemleri gerçekleştirdikleri" iddiasıyla Giza kentinden 58 sivili askeri savcılığa sevk ettiği belirtilen açıklamada, söz konusu eylemler kapsamında, “güvenlik güçleri ve teşkilata karşı olanlara yönelik suikastler” ile “ülke istikrarını sarsmak için özel ve kamu kurumlarının hedef alınması” iddiaları da bulunuyor.

Kamu Kurumları da Askerî Kurum Hükmünde

Darbeci Abdulfettah es-Sisi'nin ekim ayında kamu kurumlarının askerî kurum hükmünde olması ve bu yerlere saldırı düzenleyenlerin askerî savcılığa sevk edilmesi yönünde karar aldığı belirtiliyor.

Kararın uygulanmaya başladığı tarihten bu yana ise 4 bin 600 kişinin askerî yargıya sevk edildiği ifade ediliyor.

Darbe Yönetiminin Politikaları: Hukuksuzluk, Şiddet ve Katliam

Mısır'daki darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatu’l Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT