1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Sıra Nur Partisinde!
Mısır’da Sıra Nur Partisinde!

Mısır’da Sıra Nur Partisinde!

Darbecilerle sürdürdüğü kirli işbirliğine rağmen Nur Partisi camilere getirilen kısıtlama ve yeni parti düzenlemesinin hedefi olmaktan kurtulamadı!

30 Haziran 2014 Pazartesi 21:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’da devletin denetimi dışındaki yüzlerce caminin kapatılması kararı Selefi Davet hareketi ve örgütü Nur Partisi’ni etkisizleştirmeye yönelik adımlar olarak görülüyor. Yeni düzenlemeyle bundan böyle Ezher mezunu olmayanların camilerde görev yapması ya da vaaz vermesi yasaklanıyor. Vakıflar Bakanlığından onay almadan camilerde vaaz vermeye kalkmanın cezası 50.000 cüneyh yani 7.000 dolar.

Daha önce İhvan mensubu alimleri tasfiye eden cunta son kararıyla Selefi Davet hareketinin can damarını kesmeye niyetli görünüyor. Bilindiği üzere Ezher ile başından beri araları iyi olmayan Selefi çizgi mensupları Ezher mezunu olma şartından doğrudan etkilenecekler. 

Öte yandan yönetimin hazırlığını yaptığı yeni siyasi partiler yasası da Nur partisini hedef alacak gibi gözüküyor. Dini temelde siyasi partilerin kurulmasının yasaklanmasına yönelik bir düzenlemenin geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda yakında yapılması beklenen Meclis seçimlerinde İhvan’dan doğan boşluğu doldurmayı hedefleyen Nur Partisi tümüyle siyasi zeminden tasfiye edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.  

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum