1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Ölü Sayısı 82 Oldu (VİDEO)
Mısır’da Ölü Sayısı 82 Oldu (VİDEO)

Mısır’da Ölü Sayısı 82 Oldu (VİDEO)

Mısır’da darbeci ordunun devam eden saldırıları sonucunda şehit sayı 82 oldu. Ölenlerin 5’i çocuk, 8’i kadın…

08 Temmuz 2013 Pazartesi 16:39A+A-

Genelkurmay Başkanın Sisi’nin, Mısır’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askerî darbeyle devirmesinin ardından Müslüman Kardeşlerin başlattığı barışçıl protesto gösterilerine yönelik en şiddetli müdahale bu sabah yaşandı.

Sabah namazı esnasında Mursi taraftarı halkın üzerine kurşun yağdıran Sisi’nin askerleri tam bir katliam yapıyorlar. Sabah namazı sonrasında keskin nişancı askerlerin göstericilere yönelik ateşi devam etti.

Ölü sayısının 82’ye ulaştığı bildirildi. Ölenlerin 5’i çocuk, 8’i kadın…

İhvan sözcüsü Gehad el-Haddad saldırı üzerine yaptığı açıklamada “Asker ve polisler kardeşlerimizi doğrudan başlarından vurdular, çocuklar annelerinin kucaklarında vuruldu.” demişti.

Keskin nişancılar böyle vuruyor:

Tutuklulara İşkence Yapıyorlar

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Muhafızlar Binası önünde toplanan göstericilerden tutuklananların şiddetli işkenceye maruz kaldıkları haberleri geliyor.

Kelimeti Sitesinde yayınlanan habere göre kaynaklar işkencenin, kendileri tarafından düzenlenecek olan basın toplantısında çıkıp Cumhurbaşkanlığı Muhafızlar Binası’nı basma girişiminde bulunacaklarını itiraf etmeye zorlanmaları için yapıldığına işaret etti. Bu şekilde ordunun işlediği katliama geçerli kulp uydurulmaya çalışıldığını vurguladı. 

muhafizlar-binasi-onunde-tutuklananlar_misir.jpg

Ayrıca camilerde kuşatılan halkla, camiden çıkarken muhafızlar binasını basmayı denediklerini itiraf eder halde kameraya çekilmeleri karşılığında serbest bırakılmaları için pazarlık yapıldığını belirttiler.

Katliamdan Fotoğraf ve Görüntüler İçin Tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT