1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da el-Ehli Taraftarları Darbecileri Korkutuyor!
Mısır’da el-Ehli Taraftarları Darbecileri Korkutuyor!

Mısır’da el-Ehli Taraftarları Darbecileri Korkutuyor!

Mısır’da el-Ehli futbol takımı taraftarları darbeci yönetimin güvenlik güçleri ile çatıştı.

18 Kasım 2013 Pazartesi 17:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bu hafta sonu Kahire’nin ünlü futbol kulübü el-Ehli taraftarları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar darbecilerin ülkede her şeyin yolunda gittiğine dair vermeye çalıştıkları mesaja gölge düşürmüş görünüyor. FIFA’nın gerilim nedeniyle Mısır’ın Gana ile oynayacağı Dünya Kupası hazırlık maçını tarafsız sahaya alabileceği belirtiliyor.

19 Kasım’da Kahire’de oynanacak olan Mısır ile Gana arasındaki 2014 Dünya Kupası hazırlık maçının FIFA tarafından başka bir sahaya alınması ihtimali darbeci yönetimi rahatsız ediyor. 19 Kasım aynı zamanda General Abdulfettah es-Sisi’nin doğum gününe de denk gelmekte ve bu da gerilimi artırıyor.

El-Ehli, Afrika şampiyonasını 8. kez kazanmasına karşın milli takım çok başarısız bir performans sergiliyor. Gana ile son yaptığı maçı Mısır milli takımı 6-1 kaybetmişti.

Pazar günü yapılan Güney Afrika’nın ünlü Orlandıo Pirates takımı ile el-Ehli’nin karşı karşıya geldiği maçta, geçen yıl Şubat ayında Süveyş Kanalındaki Port Said kentinde yapılan ve çıkan şiddet olaylarında 74 el-Ehli taraftarının hayatını kaybettiği maçtan bu yana ilk kez el-Ehli taraftarları stadyuma alındılar. 4.000 polisin görev yapmasına rağmen yine de çatışma çıkması önlenemedi.

El-Ehli’nin ünlü oyuncusu Ahmed Abdul Zahir’in geçenlerde Afrika Şampiyonası maçında attığı golden sonra Rabia işareti yapması üzerine Mısır’da darbeci yönetim ve destekçi basın ateş püskürmüştü. 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum