1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Doktorlar Katliam Anını Anlattı (VİDEO)
Mısırda Doktorlar Katliam Anını Anlattı (VİDEO)

Mısır'da Doktorlar Katliam Anını Anlattı (VİDEO)

Mısır Ordusu'nun halkın üzerine açtığı ateş sonucu yaralananlar ve doktorlar olay anını anlattı.

09 Temmuz 2013 Salı 04:46A+A-

Doktorlar ve yaralılar, Pazartesi sabahı Kahire'de Cumhuriyet muhafızlarının halka açtığı ateş sonucu yaşanan katliamı anlattı.

Birinci Konuşan Doktor:

Bu benim ismim, bu benim ismim, bu benim ismim…

Ve bu benim işim… Canlı olarak onlara kurşun sıkıldı…

Ben bir hasta için hazırlanıyordum, birden elektrik kesildi.. Elektriği kestiler, bir şey göremez oldum, birden  saniyeler içerisinde hastanenin içinde dumana boğulduk. Ne hastayı kurtarabiliyorsun, ne başka yere taşıyabiliyoruz, ne de o karanlıkta bir şey görebiliyorduk. Bu kasten adam öldürmeye çok açık bir delil değil midir? Ve bir de bunlar göstericilere sıkılan kurşunlar.. Ki bu askerler ki bizim ordumuzun direğidir. Hâlbuki bu teçhizatları, silahları onun halkı kendisine sağladı…

Peki nasıl sadece fikirlerini ifade etmeye çalışan barışçıl bir göstericiye kurşun sıkabiliyorlar..Onlar sadece namazdan kalkıyorlardı. Çok fecii bir durumdu, bir anda 5 yaralı geldi bana ve ben hiçbir şey yapamaz oldum. Işıklar kapalı.. Hareket edemez olduk, insanlar arkaya çekilsinler diye onları dağıtmaya çalıştık, dışarı çıkmalarını sağladık. Kadınlar çocuklar her yerde.. 15 dakika sonra tekrar insanları çıkın dağılın demek zorunda kaldık, ancak yine de bir şey yapamıyorduk. Ben gerçekten çok çok üzgünüm…

İkinci Konuşan Doktor:

Benim adım Muhammed Hasan Buheyra..Ben bugün sabah namazında yaşanan olaylara şahit oldum. Benim Çadırım olaylara çok yakındı. Sabah Namazını kılıyorduk, ikinci rekattaydık, güvenlik ekiplerinden bir kısmı bize sataşmaya çalıştılar, bizden bir kısmımız namazı yarıda bıraktı, selam verdi, diğer kısmımız devam etti namaza. Sonra biz koştuk, birden baktık asker araçları karşımıza çıktı,bize çok yoğun oalrak  gaz bombası attılar. Aynı anda 500 tane gaz bombası sıktılar ve kurşun sıkmaya başladılaer bize doğru. Arkada görmüş olduğunuz vatandaşın kafasına sıktılar, ve o benim önümde yere düştü.

Üçüncü Konuşan Doktor:

Bugün 150 yaralı geldi bize,hepsi kanlar içindeydi. Gözümüzün önünde yürüyen, kandan bir tabur… Cerrahiyeden, diğer kısımlardan birçok doktor birlikte çalışıyorduk.. 8-9 Bölüm.. Ve hepsi acil ameliyatlardı.. Ameliyatları burada gerçekleştirdik. bu dediklerim basit şeyler değil. Ben Mısırlı bir doktor olduğumn için gurur duyuyorum ve bunun için buradayız. Doktor Mursi gelene kadar burada işimize devam edeceğiz, bunun için gerekirse canlarımızı feda ederiz..

 

HABERE YORUM KAT