1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri Sürüyor
Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri Sürüyor

Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri Sürüyor

Mısır'da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan askeri müdahale, darbe yönetiminin uygulamaları ile İhvan'a yönelik tutuklamalar protesto edildi.

07 Şubat 2014 Cuma 16:11A+A-

Mısır'da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan askeri müdahale, darbe yönetiminin uygulamaları ile İhvan'a yönelik tutuklamalar protesto edildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak adlı hareketin çağrısı üzerine, "Halk Devrimi Tamamlayacak" başlığı altında cuma namazı öncesinde başlayan gösteriler namazın ardından da sürdü. 

Başkent Kahire'de Ayn Şems, Cize, Varrak, Maadi, Şobra, Matariyye mahallelerinde farklı noktalarda başlayan gösterilerde darbe karşıtları sık sık, ''Askeri yönetim düşsün'' diye slogan attı. Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ile eylemlerde hayatını kaybedenlerin posterlerini taşıyan göstericiler, tutukluların serbest bırakılmasını talep etti. 

İskenderiye, Süveyş, Garbiye, Şarkiye, Beni Suveyf, İsmailiye, Feyyum, Minya, Asyut, Marsa Matruh kentlerinde de halk sokaktaydı. İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde yoğun sloganların atıldığı gösterilerde tutuklu cumhurbaşkanı Mursi'ye destek verildi.

Gösterilere ülke genelinde katılımın yoğun olduğu ifade edilirken, polisin yer yer şiddete başvurduğu ve basının gösterileri görüntülemesinin engellendiği bildirildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT