1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Bir El-Cezire Çalışanı Daha Tutuklandı!
Mısır’da Bir El-Cezire Çalışanı Daha Tutuklandı!

Mısır’da Bir El-Cezire Çalışanı Daha Tutuklandı!

Mısır cuntasının gazetecilere karşı başlattığı sindirme furyasının son kurbanı el-Cezire çalışanı Abdurrahman Şahin oldu.

10 Nisan 2014 Perşembe 18:38A+A-

Hasan Soylu / Haksöz Haber

Şiddeti teşvik suçlamasıyla Suveyş’te tutuklanan gazeteci hakkında polise karşı şiddet uygulamaktan, güvenlik araçlarını yakmaya kadar bir dizi suçlama yöneltiliyor.

Mısır haber ajansından yapılan açıklamada Abdurrahman Şahin’in İhvan’ın şu anda yasaklanmış bulunan gazetesinde çalıştığı ve aynı zamanda da el-Cezire’ye muhabirlik yaptığı belirtildi. Gazetecinin 2006 yılında el-Ezher’de yapılan bir gösteride yer almış olması ise İhvan’ın askeri kanadına mensup olduğunun delili olarak sunulmakta.

Halen el-Cezire’nin İngilizce departmanından 3 gazeteci Mısır’da 3 ayı geçkin bir süredir tutuklu bulunuyor. Bu üç kişiden ikisi yabancı ülke vatandaşı. Bunlardan Avusturalyalı ödüllü gazeteci Peter Greste ve Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi’nin terörizmle irtibatlı olmakla suçlanmaları dikkat çekici.

El-Cezire’nin Arapça yayınları için çalışan bir diğer gazeteci ise Ağustos ayından bu yana tutuklu ve Ocak ayından beridir de cezaevi şartlarını protesto için açlık grevi sürdürüyor.   

HABERE YORUM KAT