1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Muhalefetinden İhvan Karşıtı Kampanya
Mısır Muhalefetinden İhvan Karşıtı Kampanya

Mısır Muhalefetinden İhvan Karşıtı Kampanya

Mısır’da seçim yenilgilerine alışan İhvan karşıtları umutlarını sandığa değil, sokağa bağlamış görünüyorlar.

21 Ocak 2013 Pazartesi 13:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da Mübarek rejiminin devrilmesine yol açan isyanın 2. yıldönümü yaklaşırken isyanın başladığı 25 Ocak tarihinde muhalifler “İhvan Devletine Hayır! Devrim Sürüyor!” sloganıyla yürümeye hazırlanıyorlar.

Dün Gazeteciler Sendikasında yapılan basın toplantısında 16 siyasi örgütün temsilcileri ekmek, onur, sosyal adalet, özgürlükler ve devletin İhvanlaştırılmasına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladılar.

Sosyalist Halk İttifakından Rami Sabri tüm eyaletlerde protestocuların hükümet binalarına yürüyüp İhvan otoritesini reddettiklerini haykıracaklarını söyledi. Protestocuların Cuma namazından sonra Kahire’de de dört ayrı güzergâhtan Tahrir Meydanına yürümesi planlanıyor.

Protesto eylemini organize edenler “Devrimci yol sahip olduğumuz tek yoldur. Umudumuzu gelecek seçimlere bağlayamayız çünkü İhvan hükümeti seçimleri kontrol edecek ve ortaya çıkacak şey sadece bir oyun olacak” diyorlar.

Protesto çağrısı yapan örgütler arasında Anayasa Partisi, Halk Hareketi, Sosyalist Halk İttifakı, Kifaye, 6 Nisan (Demokratik Cephe), Özgür Mısırlılar Partisi, Maspero Gençlik Koalisyonu ve Nasırcı Kerame Partisi de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT